Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 jan 2014 21:58 #2121

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
I jos jedna bitna stvar govorimo oo razlici u ceni od 1000 evra po m2!To je skoro duplo vise,a skoro sve isto.Ostalo je sve stvar ukusa
Poslednja izmena: 17 jan 2014 22:02 od djaso.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 17 jan 2014 22:19 #2122

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
vicakur napisao/la:
Bio je od pocetka 2300 Eura mozete proveriti u agencijama NS Group. Vrhunski je zgrada uradjena, a sto se tice poredjenja sa zgradama NS Inzenjeringa moje licno misljenje je da niti je ova za 2300, a ni NS -ova nije za 1300. Realno sa obzirom na toplotne pumpe koje su 5 puta skuplje od regularnog grejanja i odlicne lokacije ove NS Inzenjeringa vrede mozda i 200 Eu vise a u V. Stajica bi trebala biti oko 1600 zbog dobre ulice, odlicne fasade i kvalitetne stolarije, parketa i sanitarija. Imao sam priliku da obidjem obe zgrade. Sve ostale u gradu (sagradjeno u zadnjih 5 god.) sa izuzetkom Nesiceve nije im ni za primirisati i realno ne bi trebale da budu vise od 1200 u centru i 800-1000 na periferiji.

Gledao sam na tv-u investitora kad je gradnja počela i rekao je da će cena biti 2000/m2. Dodatnih 300/m2 nije malo, tako da mi cena od 2300 nije jasna.
djaso napisao/la:
I jos jedna bitna stvar govorimo oo razlici u ceni od 1000 evra po m2!To je skoro duplo vise,a skoro sve isto.Ostalo je sve stvar ukusa

Razilka u ceni jeste velika, doduše po svemu zgrada u V. Stajića deluje za dve klase iznad i pitanje je da li će u skorijoj budućnosti biti izgrađena stambena zgrada tog kvaliteta u NS-u, a možda više ne bi ni bilo dovoljno kupaca.
Poslednja izmena: 17 jan 2014 22:20 od das ivon.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jan 2014 09:32 #2123

• katics
  • katics's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 37
  • Primljenih Zahvalnica: 72
A sto se tice zgrade u Laze Kostica suludo je i komentarisati,jer je tek uradjeno dvorisno krilo,mada ako pogledas levu stranu,tj bocnu zida se termoblokom

hm.. ja koliko mogu da vidim najvece povrsine su zidane giter blokom tako da ne znam koliko efekta ima sto termo blok ide samo sa jedne strane, mada ako me secanje ne vara jedan deo sa prednje strane je od gitera?

Poslednja izmena: 18 jan 2014 11:07 od katics.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jan 2014 16:24 #2124

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Mogu ruku u vatru da stavim da ovo nije Laze Kostica,ali u ponedeljak ili utorak ocekujte izvestaj tj slike

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jan 2014 16:26 #2125

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Mada jeste giter blokom zidana ledjna strana i zabatni zid do ovog postojeceg objekta,ne znam iz kojih razloga,verovatno je nedostatak materijala.Ne vidim drugi razlog,jer se sa ulice vidi da i pregradni i fasadni zidovi su od Wienerbergovih blokova
Poslednja izmena: 18 jan 2014 16:29 od djaso.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jan 2014 19:53 #2126

• Barbarin
  • Barbarin's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 24
Ova u VS za 2000 eu m2 jel to siva faza ili komplet gotovo, sa podovima i pločicama...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 18 jan 2014 20:49 #2127

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1244
  • Primljenih Zahvalnica: 1669
kada rekoh plasticni paneli mislio sa na ove grozote na poslednjem spratu kao sl. i na susednoj zgradi.... :sick:

usput sta je na 4 balkonu desno gore neka sipka ?!? cev?? ili samo fuseraj pri gradnji?

bilder upload
Poslednja izmena: 18 jan 2014 20:51 od sergio-m.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 09:27 #2128

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Koliko vidim to je oluk koji se ,,maskira,, ispod fasade pa ide ispod alubonda vertikalno do dna.Na 4.spratu se ,,lomi,,.Vidi se da je oluk.A sto se tog leksana tice mogao je biti svetliji,ali te nastresnice ima 99 posto zgrada
Poslednja izmena: 19 jan 2014 09:28 od djaso.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 09:42 #2129

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Barbarin napisao/la:
Ova u VS za 2000 eu m2 jel to siva faza ili komplet gotovo, sa podovima i pločicama...
Mislim da je to za grube radove :rofl:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 09:42 #2130

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
sta god da je gadno je! to sto je 99% tako u gradu nije opravdanje nego je zalosno...ako je to standard moderne novosadske stambene gradnje i jos po tim cenama onda svaka cast ....po stilu i nacinu novi sad pocinje da lici na "modernu" pristinu! :rant:

dve sciptarske ne vidim neku bitniju razliku sem sto njihove nemaju klime!

bild upload

Bilder hochladen

slike maznute sa arabanaskog foruma na skyscre....
Poslednja izmena: 19 jan 2014 09:54 od sergio-m.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 09:55 #2131

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
A sts je to po tebi lepo i estetski bas me zanima?Meni se svidjaju ove u Pristini!Pretpostavljam da je tebi Hotel Centar-Matijevic simbol arhitekture i stila
Poslednja izmena: 19 jan 2014 09:57 od djaso.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 12:23 #2132

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ha ha taj kavez je nesto najruznije pored zgrade pozorista sto siroti ns u samom starom centru grada poseduje..... :facepalm:

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 13:32 #2133

• katics
  • katics's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
djaso napisao/la:
Mogu ruku u vatru da stavim da ovo nije Laze Kostica,ali u ponedeljak ili utorak ocekujte izvestaj tj slike

moram da te razocaram moraces ruku u vatru one 2 slike jesu sa te zgrade B)

ceo zadnji deo i ova bocna strana su od gitera...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 14:11 #2134

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Aj ako ne moram ipak da ne stavljam. Bio sam ubedjen da to nije to, nisam nigde video taj ugao. Procitaj moj predjasni post. Zabatni zid i zadnji deo jesu od giterbloka, ali ako pogledas drugi poduzni zid i pregrade unutrasnje koje se vide sa ulice, videces da je sve Wienerberger. Okacicu slike kad budem prolazio tuda.Dobices karmu od emne zauzvrat umesto ruke u vatri :D
Poslednja izmena: 19 jan 2014 14:16 od djaso.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 14:23 #2135

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
sergio-m napisao/la:
kada rekoh plasticni paneli mislio sa na ove grozote na poslednjem spratu kao sl. i na susednoj zgradi.... :sick:

usput sta je na 4 balkonu desno gore neka sipka ?!? cev?? ili samo fuseraj pri gradnji?

bilder upload

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 15:30 #2136

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 752
  • Primljenih Zahvalnica: 2969
sergio-m napisao/la:
sta god da je gadno je! to sto je 99% tako u gradu nije opravdanje nego je zalosno...ako je to standard moderne novosadske stambene gradnje i jos po tim cenama onda svaka cast ....po stilu i nacinu novi sad pocinje da lici na "modernu" pristinu! :rant:

Не видим поенту да поредиш зграде из Приштине и ове наше, таква стамбена новоградња је тренутно заступљења готово у читавом региону, такви су економски и сви остали услови и то је једноставно тако, ваљда када се мало поправи стање у друштву генерално тада ће и архитектура стамбених објеката то да испрати.

ha ha taj kavez je nesto najruznije pored zgrade pozorista sto siroti ns u samom starom centru grada poseduje..... :facepalm:

:|

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 19 jan 2014 17:15 #2137

• katics
  • katics's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
djaso napisao/la:
Aj ako ne moram ipak da ne stavljam. Bio sam ubedjen da to nije to, nisam nigde video taj ugao. Procitaj moj predjasni post. Zabatni zid i zadnji deo jesu od giterbloka, ali ako pogledas drugi poduzni zid i pregrade unutrasnje koje se vide sa ulice, videces da je sve Wienerberger. Okacicu slike kad budem prolazio tuda.Dobices karmu od emne zauzvrat umesto ruke u vatri :D

ma opusteno, gresi covek :)

A da video sam da je prednji deo od zorkinog termo bloka sto je za svaku pohvalu..i pregrade ne znam ko je proizvodjac ali nije standardna cigla.. bar taj deo sto se vidi sa ulice.. uslikacu ako se iz ovog ugla bude videlo
Poslednja izmena: 19 jan 2014 17:17 od katics.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 jan 2014 17:59 #2138

• ZORLUS
  • ZORLUS's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Od prostih skica do Toplog Doma...AQ
  • Poruka: 105
  • Primljenih Zahvalnica: 147
Par fotki nedavno kompletirane zgrade na uglu Slovačke i Dimitrija Avramovića. Zgrada sama po sebi nije remek delo ali mi je zato vrh to što su ispred uredili strava zelenu površinu. Eh kada bi to bila bila obaveza za svaki objekat - ne bi nam grad ličio na lego kockice...

Btw. - Leo je krenuo graditi na mestu nekadašnjeg "Mamuta". Jedva čekam da vidim rešenje na tako skučenom prostoru...
Od prostih skica do TOPLOG DOMA...AQ
Poslednja izmena: 20 jan 2014 18:14 od ZORLUS.
Zahvalnici: Cookie, das ivon, SkullRules

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 jan 2014 20:30 #2139

• sergio-m
  • sergio-m's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
bas je lepa ova nova fasadna "dekorativna plastika" :banana: :banana:

foto hochladen
Zahvalnici: TurboMaximus

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 21 jan 2014 01:35 #2140

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1422
  • Primljenih Zahvalnica: 3052
ZORLUS napisao/la:
Par fotki nedavno kompletirane zgrade na uglu Slovačke i Dimitrija Avramovića. Zgrada sama po sebi nije remek delo ali mi je zato vrh to što su ispred uredili strava zelenu površinu. Eh kada bi to bila bila obaveza za svaki objekat - ne bi nam grad ličio na lego kockice...

I mene je iznenadilo kad su tu zgradi toliko uvukli i ostavili zelenu podršinu. Ono što ne znam kako će rešiti prostor izmedju te i one pored, gde je sad ostala kuća sa prodavnicom pića...
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru