Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 15:29 #1721

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
Kako pegla ova Inobačka,svaka im čast,nije mi samo jasno kako tako brzo ishoduju gradjevinsku dozvolu i oni i Galens
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 19:09 #1722

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4980
  • Primljenih Zahvalnica: 8431
djaso napisao/la:
Kako pegla ova Inobačka,svaka im čast,nije mi samo jasno kako tako brzo ishoduju gradjevinsku dozvolu i oni i Galens

Pa mi ne znamo kad su oni krenuli da rade dozvolu, možda je to bilo mnogo unapred.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 19:31 #1723

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
Cara Dusana.

Zahvalnici: Dukelander, Cookie, limanac

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 21:28 #1724

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
Inobacka i Galens se ne zajebavaju. Za Galens sigurno znam da trenutno grade na tri lokacije (Dve na bulevaru Evrope i jednu u Rumenackoj)i za mesec-dva pocinju jos jednu u Danila Kisa, a Inobacka je upravo zavrsila jednu i sad krece ove dve sto je naveo tiger. Koliko vidim ocistili su dovoljno parcela za jos zgrada na potezu Bate Brkica.
Poslednja izmena: 06 okt 2013 21:31 od Yokai.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 22:17 #1725

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
SSJ5 napisao/la:
djaso napisao/la:
Inobacka i Galens se ne zajebavaju. Za Galens sigurno znam da trenutno grade na tri lokacije (Dve na bulevaru Evrope i jednu u Rumenackoj)i za mesec-dva pocinju jos jednu u Danila Kisa, a Inobacka je upravo zavrsila jednu i sad krece ove dve sto je naveo tiger. Koliko vidim ocistili su dovoljno parcela za jos zgrada na potezu Bate Brkica.
Odlicno! Ova kriza i nije bila tako losa, jer su na trzistu ostali samo najozbiljniji i sada ce se prevare svesti na minimum. Mislim da su i kupci ponovo poceli da sticu poverenje u investitore i zato se i dogadja ovaj ponovni zamah u gradnji. Nadam se da dolaze malo bolja vremena za ovaj grad. Vidim da Aleksandru nije ostao ni jedan stan u Zeleznickoj, a koliko cujem i Bulevar Investu u V. Stajica ide dobro. U ovoj prvoj stanovi su bili po 1400 , a u drugoj 2200 i 2300 Eu. NS Inzenjering ima rezervisane gotovo sve stanove u L. Kostica, a tek sada su dobii dozvolu za gradnju. Plasim se jedino da nam ovo pokazuje da je nestala srednja klasa. Centar ima trenutno kupce po paprenim cenama, a van centra idu samo najjeftiniji stanovi.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 22:21 #1726

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Da li netko moze postaviti fotke od ove zgrade u V. Stajica? Kazu mi da je jedna od najboljih u gradu i bas bi voleo da vidim kako izgleda i iznutra. Jednostavno nemam vremena da odem tamo u neko razumno vreme. Gde si sada Nixivoje? :)

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 22:46 #1727

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
vicakur napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
djaso napisao/la:
Odlicno! Ova kriza i nije bila tako losa, jer su na trzistu ostali samo najozbiljniji i sada ce se prevare svesti na minimum. Mislim da su i kupci ponovo poceli da sticu poverenje u investitore i zato se i dogadja ovaj ponovni zamah u gradnji. Nadam se da dolaze malo bolja vremena za ovaj grad. Vidim da Aleksandru nije ostao ni jedan stan u Zeleznickoj, a koliko cujem i Bulevar Investu u V. Stajica ide dobro. U ovoj prvoj stanovi su bili po 1400 , a u drugoj 2200 i 2300 Eu. NS Inzenjering ima rezervisane gotovo sve stanove u L. Kostica, a tek sada su dobii dozvolu za gradnju. Plasim se jedino da nam ovo pokazuje da je nestala srednja klasa. Centar ima trenutno kupce po paprenim cenama, a van centra idu samo najjeftiniji stanovi.
Slazem se sa time da je sad ostalo malo neozbiljnih firmi (tj onih koje varaju), ali su isti ostavili mnogo nezavrsenih zgrada. Nemam pojma kako ce to grad da resava. Samo na bulevaru Evrope ima 5-6 nezavrsenih zgrada.
Poslednja izmena: 06 okt 2013 22:47 od Yokai.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 23:02 #1728

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
U Becu mogu da nadjem stan na 10m metroom od centra za 2000e, 1500 je stan koji treba renovirati. Tamo mogu da nadjem i posao. 1400eur za Novi Sad??? Falalepodovidjenja!

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 06 okt 2013 23:20 #1729

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
kasko napisao/la:
U Becu mogu da nadjem stan na 10m metroom od centra za 2000e, 1500 je stan koji treba renovirati. Tamo mogu da nadjem i posao. 1400eur za Novi Sad??? Falalepodovidjenja!
U pravu si, ali igrom slucaja sam upoznat tamo sa situacijom oko gradnje kao i ovde. Komunalno opremanje (mada oni to nazivaju drugacije) za novu zgradu u Becu kosta oko 50 Eu na tim lokacijama o kojima ti govoris, a u NS u centru (crvena zona) 200 + tamo se ceka oko 3 meseca, a ovde ako znas koga da potplatis izmedju 6 meseci i godinu dana pa vidi koliko kosta samo to cekanje ako imas svoju operativu ili ako si u celosti isplatio lokaciju. Sve ostalo je isto, a tamo su neki materijali cak i jeftiniji.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 okt 2013 12:02 #1730

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5912
  • Primljenih Zahvalnica: 9060
U Tolstojevoj na Grbavici se grade 3 zgradice

ona na početku ulice kod Tolstoja je završena
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 07 okt 2013 12:07 od ranko su ns.
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Yokai, mrnjavi

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 okt 2013 12:06 #1731

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5912
  • Primljenih Zahvalnica: 9060
U Miše Dimitrijevića na Grbavici se grade 3 zgrade

ima još nekoliko skadrova koji stoje godinama nezavršeni
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, limanac, Yokai, mrnjavi

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 07 okt 2013 12:33 #1732

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ja nisam slikao, ali Erker je zavrsio fasadu na uglu L.Nancica i C.Dusana, a ista se zavrsava i na nadogradnji u A.Santica (stiropor 10cm) pored Skadra na Bojani.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 00:32 #1733

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3437
  • Primljenih Zahvalnica: 9211
Fasada ka A. Šantića će biti interesantnija, još je pod zavesom.

"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Cookie

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 02:03 #1734

• Direktor
  • Direktor's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 165
  • Primljenih Zahvalnica: 242
Koja je prica sa tim levim delom zgrade koja nije useljena?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 02:39 #1735

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
To bi i ja voleo da znam, ne znam, da li ijedna zgrada stoji duze od nje, tu je od ranih 90-ih, ili cak kasnih 80-ih, ja je zovem, Mini Zoned :D

Poslednja izmena: 08 okt 2013 02:42 od Nixivoje.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 02:59 #1736

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ako je iz 80th ili ranih devedesetih, sanse su da je zgrada u vlasnistvu grada?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 03:26 #1737

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Moguce i da je neka stambena zadruga u pitanju
Poslednja izmena: 08 okt 2013 03:27 od Nixivoje.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 03:45 #1738

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Moze biti. Ko zna kome je ostala zgrada u vlasnistvu, ako je to u pitanju.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 04:38 #1739

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Sigurno neko zna

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 08 okt 2013 04:46 #1740

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
Jedna od takvih zgrada nalazi se na uglu ulice Alekse Šantića i Bulevara cara Lazara. Početkom devedesetih godina prošlog veka počela je izgradnja ove šestospratnice, ali su svi radovi obustavljeni pri samom kraju i već desetak godina ova zgrada u pokušaju zvrji prazna

Ovo je zaista ruglo. Ne možemo izaći u dvorište jer se osećamo neprijatno, sam pogled na praznu zgradu i neuredan okoliš izaziva gađenje, a u večernjim satima i strah jer zaista izgleda sablasno. To su neki, rekao bih, psihološki problemi, a praktični su higijena, odnosno nehigijena, i česti pokušaji beskućnika i narkomana da provale u unutrašnjost zgrade. Pre dve godine mi smo inspekciji predali peticiju sa zahtevom da se uredi prizemlje ove zgrade jer je zbog brojnih šipki, cevi i armature svakodnevno pretila opasnost da nam se deca povrede, a zgrada je bila pravo leglo miševa i pacova. Moram priznati da je inspekcija na našu peticiju odreagovala prilično brzo. Prostor u prizemlju je očišćen, okoliš uređen i ugrađeni su prozori – rekao nam je penzioner Ante R. iz zgrade u ulici Alekse Šantića 57, koja se naslanja na ovu nedovršenu zgradu

Izvor: www.nekretnine-srbija.info/poslednje-ves...ovosadski-nacin.html
Poslednja izmena: 08 okt 2013 04:46 od Nixivoje.
Zahvalnici: Yokai
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru