Turbomaximuse izvini,ali tvoja izjava ,,mali lajavi,, mi deluje zlonamerna ili u najmanju ruku neprimerena.Kakve ima veze ko je ciji brat,sin,cerka,bitno je sta to on radi,da li je posteno i sa dobrim namerama.Vec sam jednom pisao na tu temu,a i opet cu rak-rana naseg sistema(izmedju ostalog i grada) je sporost,neefeikasnost i neznanje administracije i svih onih koji se u ozbiljna preduzeca(ZIG,URBIS) zaposljavaju po politickoj liniji.Posledice toga su dalekosezne i dugotrajne.Na fakultetu su nas ucili da je eksploatacioni period (vek trajanja) zgrade 60 godina,mada uz odredjene sanacije i rekonstruisanja znatno se produzava.Shvaticete o cemu vam pricam iz sledecih slika:
1.slika
NS Inzenjering(plava zgrada spratnosti SU+P+2+PK) i Erker inzenjering (zgrada pored,koja se privodi kraju zvanicne spratnosti SU+P+4+PK,ali u stvarnosti je to SU+P+5+? ne znam da li je tavan ili su dupleksi u potkrovnoj etazi).Nije mi svrha ovoga da ocrnim ni jednu ni drugu firmu,ali ocigledno da ovde nesto skripi.Razlog je razlika u spratnosti,a zgrada jedna do druge.Ni to nije problem da je erkerova zgrada uklopljena u okolinu makar tim podizanjem spratnosti(da se razumemo-nemam nista protiv toga,ali samo gde to ima neke logike).Moralo se voditi racuna da se uklopi sa susednom zgradom,makar da strci jedan,a ne cela dva,tri sprata.Idemo dalje:
2.slika
Ne smem da komentarisem iskreno,samo glup ne moze da shvati.
3.slika
Umesto na bulevaru koji ima i sirinu i sve da dozvoljavaju zgrade od 5 spratova i navise oni ogranicavaju na 3?????Sa obzirom sta sam napisao na pocetku za eksploatacioni vek bice vam sve jasno...........A brojne arhitekte bez posla.Bitno je da geograf vodi urbanizam....