Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 11:35 #1661

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
Turbomaximuse izvini,ali tvoja izjava ,,mali lajavi,, mi deluje zlonamerna ili u najmanju ruku neprimerena.Kakve ima veze ko je ciji brat,sin,cerka,bitno je sta to on radi,da li je posteno i sa dobrim namerama.Vec sam jednom pisao na tu temu,a i opet cu rak-rana naseg sistema(izmedju ostalog i grada) je sporost,neefeikasnost i neznanje administracije i svih onih koji se u ozbiljna preduzeca(ZIG,URBIS) zaposljavaju po politickoj liniji.Posledice toga su dalekosezne i dugotrajne.Na fakultetu su nas ucili da je eksploatacioni period (vek trajanja) zgrade 60 godina,mada uz odredjene sanacije i rekonstruisanja znatno se produzava.Shvaticete o cemu vam pricam iz sledecih slika:
1.slika

NS Inzenjering(plava zgrada spratnosti SU+P+2+PK) i Erker inzenjering (zgrada pored,koja se privodi kraju zvanicne spratnosti SU+P+4+PK,ali u stvarnosti je to SU+P+5+? ne znam da li je tavan ili su dupleksi u potkrovnoj etazi).Nije mi svrha ovoga da ocrnim ni jednu ni drugu firmu,ali ocigledno da ovde nesto skripi.Razlog je razlika u spratnosti,a zgrada jedna do druge.Ni to nije problem da je erkerova zgrada uklopljena u okolinu makar tim podizanjem spratnosti(da se razumemo-nemam nista protiv toga,ali samo gde to ima neke logike).Moralo se voditi racuna da se uklopi sa susednom zgradom,makar da strci jedan,a ne cela dva,tri sprata.Idemo dalje:
2.slika

Ne smem da komentarisem iskreno,samo glup ne moze da shvati.
3.slika

Umesto na bulevaru koji ima i sirinu i sve da dozvoljavaju zgrade od 5 spratova i navise oni ogranicavaju na 3?????Sa obzirom sta sam napisao na pocetku za eksploatacioni vek bice vam sve jasno...........A brojne arhitekte bez posla.Bitno je da geograf vodi urbanizam....
Poslednja izmena: 20 sep 2013 11:49 od djaso.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:05 #1662

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
djaso napisao/la:
Turbomaximuse izvini,ali tvoja izjava ,,mali lajavi,, mi deluje zlonamerna ili u najmanju ruku neprimerena.

Prihvatam, on nema takvu reputaciju, koliko ja znam. Međutim, nisam reagovao na ime već na kombinciju ime-delatnost. Da budem jasniji, iz kombinacije možemo slobodno da izbacimo ime. I još preciznije, niko ko se bavi gradnjom nije poštenjačina. Da li su to predrasude ili samo nisam naivan neka, recimo, ostane pod znakom pitanja.
Poslednja izmena: 20 sep 2013 12:17 od TurboMaximus.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:21 #1663

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
djaso napisao/la:
1.slika

2.slika

Ne smem da komentarisem iskreno,samo glup ne moze da shvati.

Zna li neko o čemu se ovde radi i zašto gradilište već nije zatvoreno? Da li je investitior dobio zeleno svetlo ili baca pare?
djaso napisao/la:
3.slika

Umesto na bulevaru koji ima i sirinu i sve da dozvoljavaju zgrade od 5 spratova i navise oni ogranicavaju na 3?????Sa obzirom sta sam napisao na pocetku za eksploatacioni vek bice vam sve jasno...........A brojne arhitekte bez posla.Bitno je da geograf vodi urbanizam....

4 sprata a na uglovima 5. Zašto pominješ 3?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:38 #1664

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
4 sprata a na uglovima 5. Zašto pominješ 3?[/quote] nije 4 to je 3+pk :)

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:39 #1665

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Pa eto nije zatvoreno,jer ovde izgleda bezobrazluk prolazi

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:49 #1666

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5912
  • Primljenih Zahvalnica: 9060
djaso to je 4+pk
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 20 sep 2013 12:50 od ranko su ns.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:52 #1667

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
3.slika

Umesto na bulevaru koji ima i sirinu i sve da dozvoljavaju zgrade od 5 spratova i navise oni ogranicavaju na 3?????Sa obzirom sta sam napisao na pocetku za eksploatacioni vek bice vam sve jasno...........A brojne arhitekte bez posla.Bitno je da geograf vodi urbanizam....[/quote]

4 sprata a na uglovima 5. Zašto pominješ 3?[/quote]
ovo tebi 4+pk?vidis li koliki je nadzidak iznad 3.sprata?to se vodi kao potkrovlje.4 i pk je puna 4 sprata i nadzidak u zavisnosti od utu uslova ili jednostavno receno 5.sprat sa kosinama

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 12:53 #1668

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
djaso napisao/la:
nije 4 to je 3+pk :)

Ako je 4. dupleks, onda je 4.

djaso napisao/la:
Pa eto nije zatvoreno,jer ovde izgleda bezobrazluk prolazi

Zna li se ko je investitor?

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 13:05 #1669

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ja ne znam ko je ...vrv prethodna gradska vlast i njihovi miljenici kao npr Nesic :D

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 13:13 #1670

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Ta zgrada je počela da se nadziđuje preko mere pre 6 meseci. Table nema i sve deluje kao amaterska firma.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 13:46 #1671

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Ljudi, ona zgrada (koju rade kod stanice sedmice blizu kruznog toka na uglu sa bul.evrope) ce biti katastrofalna sa termo i zvucnom izolacijom? betonske ploce, betonski zidovi?
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 13:48 #1672

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
TurboMaximus napisao/la:
djaso napisao/la:
Turbomaximuse izvini,ali tvoja izjava ,,mali lajavi,, mi deluje zlonamerna ili u najmanju ruku neprimerena.

Prihvatam, on nema takvu reputaciju, koliko ja znam. Međutim, nisam reagovao na ime već na kombinciju ime-delatnost. Da budem jasniji, iz kombinacije možemo slobodno da izbacimo ime. I još preciznije, niko ko se bavi gradnjom nije poštenjačina. Da li su to predrasude ili samo nisam naivan neka, recimo, ostane pod znakom pitanja.

Po tvome znaci da su svi sa gradjevinskog fakulteta koji su u nekoj buducnosti i potencijalni graditelji u stvari prevaranti tj. prevaranti u pokusaju :storm: U kojim su to jos delatnostima sve prevaranti da znam za ubuduce gde da usmeravam svoju decu? Salu na stranu,
pokusavam da nadjem nesto vise o toplotnim pumpama koje su vidim od 2015 obavezne u svim novim zgradama u EU. Bas mi nesto i ne uspeva pa ako znate za neki sajt na srpskom saljite.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 14:19 #1673

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
evo ti vicakur www.swissterm.rs/pumpe.html Ovo sam nasao.Jesi li siguran da su do d0 2015.obavezne?Nesto mi to ne stima sa obzirom da u Srbiji vecina ljudi ne zna ni sta su ili brka taj pojam.Znam da ce imati ta zgrada u Laze Kostica preko puta ideje,nisam siguran za ovu u Vase Stajica da li ima,ali ako i ima to su jedina dva veca objekta pored FAM-a I PIN-A na autoputu za koje siguran sam da poseduju taj sistem toplotnih pumpi

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 14:26 #1674

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
To Vica/kur

Ne vređam ti ja struku, toliko valjda možemo da se razumemo.
Poslednja izmena: 20 sep 2013 14:27 od TurboMaximus.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 18:34 #1675

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
TurboMaximus napisao/la:
To Vica/kur

Sve je ok samo nastavite da se sto cesce javljate. I ja sam malo preterao. Izvinjenje i SSJ5, Laki je bio malo nervozan posle poraza kosarkasa.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 18:55 #1676

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
djaso napisao/la:
evo ti vicakur www.swissterm.rs/pumpe.html Ovo sam nasao.Jesi li siguran da su do d0 2015.obavezne?Nesto mi to ne stima sa obzirom da u Srbiji vecina ljudi ne zna ni sta su ili brka taj pojam.Znam da ce imati ta zgrada u Laze Kostica preko puta ideje,nisam siguran za ovu u Vase Stajica da li ima,ali ako i ima to su jedina dva veca objekta pored FAM-a I PIN-A na autoputu za koje siguran sam da poseduju taj sistem toplotnih pumpi

Hvala Djaso ovo je bilo korisno. U V. Stajica nemaju taj sistem, a u L. Kostica ce sigurno biti jer vidim da su izbusili bunare. Sistem je stvarno cudo jer se maltene grejete i hladite dzabe a sve to puno kvalitetnije nego preko toplane ili klima uredjaja + napokon nece biti ruznih klima po fasadama, a i nema nikakvih zagadjenja. Jedino mi nije jasno kako ce se ovima vratiti oko 200 Eura po kvm koliko kosta takav sistem. Za razliku od Srbije u EU se investitori kreditiraju za ugradnju takvih sistema.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 19:13 #1677

• Otis Driftwood
  • Otis Driftwood's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2499
  • Primljenih Zahvalnica: 1270
Do 2015 za EU
Listen, you Malibu middle class Barbie piece of shit, I'm tryin' to work here. Work? You ever work? Yeah, I'll bet you have. Scoopin' ice cream to your shit-heel friends on summer break. Well I ain't talkin' about no goddamn white socks with Mickey Mouse on one side and Donald Duck on the other. I...

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 20 sep 2013 19:53 #1678

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
vicakur napisao/la:
TurboMaximus napisao/la:
To Vica/kur

Sve je ok samo nastavite da se sto cesce javljate. I ja sam malo preterao. Izvinjenje i SSJ5, Laki je bio malo nervozan posle poraza kosarkasa.
Uvazeno :) Bitno je da smo se svi razumeli :cheers:
Zahvalnici: vicakur

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 22 sep 2013 13:02 #1679

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Devet Jugovića, Metalno

Futoška x 2

Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Yokai

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 23 sep 2013 18:20 #1680

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Ugao Bulevara Evrope i Kornelija Stankovića

Kornelija Stankovića

Ugao Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš

Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, Buck, ranko su ns, Yokai, TurboMaximus, SkullRules
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru