Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - praćenje gradilišta

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 11:50 #7661

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
e46glogi napisao/la:
Danas pri kraju Svetojovanske ulice videh da rascuscavaju dva placa... Nesto se sprema, za sada nema table.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
Cesla krece uskoro u Svetojovanskoj zgradu,moguce je da je to ta
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 11:55 #7662

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
sa fb stranice NS INZENJERINGA ,Dositejeva,1.lamela

Zahvalnici: Cookie, limanac, das ivon, sasar, Oniks, Blavak, valjan

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 14:38 #7663

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1422
  • Primljenih Zahvalnica: 3050
djaso napisao/la:
e46glogi napisao/la:
Danas pri kraju Svetojovanske ulice videh da rascuscavaju dva placa... Nesto se sprema, za sada nema table.

Cesla krece uskoro u Svetojovanskoj zgradu,moguce je da je to ta

Ako je to sam ugao ulice, onda su to oni.

Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Cookie, stric, das ivon, Blavak, valjan

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 15:13 #7664

• e46glogi
  • e46glogi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 215
  • Primljenih Zahvalnica: 239
Ne, ne ta Ceslina zgrada je odavno zavrsena na uglu, ovo je preko puta te... Jeste isto Cesla u pitanju, provereno, kao sto je i napisano.

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 16:12 #7665

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4978
  • Primljenih Zahvalnica: 8429
Ta na uglu ima dobre stanove u prizemlju, sa plafonima na 3,5m visine :naughty:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 18:12 #7666

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3437
  • Primljenih Zahvalnica: 9211
Visokoplafonstvo se vraća na Podbaru!

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 29 apr 2018 18:58 #7667

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Tehnički, to je Rotkvarija :yes:
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 09:11 #7668

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1555
Temerinska 36, nema table. Ne secam se da smo ovo gradiliste konstatovali?

Zahvalnici: Duja, das ivon, sasar, Blavak, valjan

Re:Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 09:43 #7669

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8654
  • Primljenih Zahvalnica: 37372
Wolf na uglu Masarikove i Hilandarske.

Vizija u D. Avramovića.

Послато са GSmart_Classic уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, ranko su ns, TurboMaximus, das ivon, sasar, Oniks, valjan, AeroDron

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 10:00 #7670

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5912
  • Primljenih Zahvalnica: 9056
ovo wolfovo dosta veliko
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 15:22 #7671

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
Što besmislenije, to veće.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 20:02 #7672

• agamemnom70
  • agamemnom70's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 109
  • Primljenih Zahvalnica: 82
Jest barem meni ova Wolfova zgrada gadna, kao neki dvorac ali ono zbrda zdola,.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 22:10 #7673

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Nekoliko ljudi, i to obrazovanih mi je reklo da im se sviđa Modenina zgrada na uglu Stražilovske.
Ima ih i dosta koji kažu da im se ne sviđa, ali očigledno ta neka nakaradna logika ima neku prođu.

Kod ove Wolf-investove je najčudnije to što taj patvoreni "masiv" lebdi na staklenom prizemlju i galeriji.
Za pravi dojam trebali su uraditi ovako nešto, masivni stupci, jaka sokla:

Ovako je stvarno zbrda zdola, i to prizemlje je samo početak.
Široki erker (celom dužinom fasade), vertikalni venci, lođobalkoni... gomila nedoslednosti.
Zahvalnici: Yokai, Sasa, das ivon, Blavak

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 30 apr 2018 23:26 #7674

• sasar
  • sasar's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 142
  • Primljenih Zahvalnica: 540
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, limanac, kasko, Yokai, mrnjavi, drazesnaSkorpija, das ivon, Blavak, Djordje Cvarkov, valjan, AeroDron

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 01 maj 2018 06:58 #7675

• Klon
  • Klon's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 140
  • Primljenih Zahvalnica: 77
Ne znam što potcenjujes nečija razmišljanja i stavove?Meni lično je Modenina zgrada prelepa ,ali mi se lokacija ne svidja jer je bučna. Većina ljudi danas ima samo komentare tipa: ne svidja ni se Modenina zgrada,a živi u nekoj iz 50-tih bez fasade,ne svidja mi se audi a8,a vozi reno 19, j-lo je loša riba ,a žena mu ima 120kg,bez prednjeg zuba itd....prvo i osnovno treba pogledati svoje dvorište i svoj život gde si,šta si,šta si uradio i napravio za života ....eto ja kupim auto 2015 god ovaj drug mi kaže i prebacuje : a što si to kupio,šta će ti to,a on vozi fabiju iz 2003,kupim stan od 90m2 ovaj drugi ,nisi trebao na toj lokaciji,trebao si tamo ili vamo..I onda ja od obojice dignem ruke i nikad više ni kafu neću piti sa njima..i niko da ti pruži ruku i čestita,samo te gledaju ispod oka i ljubomorisu..nažalost.
Zahvalnici: ranko su ns, djaso, drazesnaSkorpija, Zex021, Montana90

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 01 maj 2018 09:38 #7676

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Wolf-ova zgrada je jeftinija i bednija verzija Modenine zgrade, pa je samim tim u svakom smislu losija. Na pola puta od novodetelinarske demituse i Modenine zgrade. Ni Modenina zgrada nije sjajna spolja, stilska papazjanija, ali u moru losijih zgrada, postaje prihvatljiva. Svakako su za isti novac mogli bolje.

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 01 maj 2018 10:03 #7677

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Klon napisao/la:
Ne znam što potcenjujes nečija razmišljanja i stavove?Meni lično je Modenina zgrada prelepa ,ali mi se lokacija ne svidja jer je bučna. Većina ljudi danas ima samo komentare tipa: ne svidja ni se Modenina zgrada,a živi u nekoj iz 50-tih bez fasade,ne svidja mi se audi a8,a vozi reno 19, j-lo je loša riba ,a žena mu ima 120kg,bez prednjeg zuba itd....prvo i osnovno treba pogledati svoje dvorište i svoj život gde si,šta si,šta si uradio i napravio za života ....eto ja kupim auto 2015 god ovaj drug mi kaže i prebacuje : a što si to kupio,šta će ti to,a on vozi fabiju iz 2003,kupim stan od 90m2 ovaj drugi ,nisi trebao na toj lokaciji,trebao si tamo ili vamo..I onda ja od obojice dignem ruke i nikad više ni kafu neću piti sa njima..i niko da ti pruži ruku i čestita,samo te gledaju ispod oka i ljubomorisu..nažalost.
auh pogodi u srz imas karmu od mene

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 01 maj 2018 11:39 #7678

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Klon napisao/la:

Sve je ok samo su ti loša poređenja.
To što je novo i skupo ne znači da je dobra arhitektura i estetika. O tome pričamo i između ostalog time se i bavi ovaj forum. Svako mišljenje je dobrodošlo, i dobro je da ima različitih mišljenja.
Nego, par blokova dalje postoje nove zgrade koje su urađene dosledno i bez pokušaja lažne istorije, u ulici Vase Stajića, na uglu Sremske i Železničke, u ulici Stevana Musića i Radničkoj... i one su luksuzne, stanovi prostrani, materijali odlični.

Neka bude Audi A8, ali ne mora da bude sa zlatnim felnama,ljubičastim neonkama ispod i cirkonima na haubi. A8 je loše poređenje zato što Audi ima surov, elegantan, moderan i minimalistički dizajn. Ove zgrade nemaju.
Neka bude i super riba, al' to može i bez silikona.

Još nešto: čak i eklektika i pseudo-istorija mogu da se urade dobro i da ne izgledaju veštački iako je ceo koncept od starta pogrešan.
Poslednja izmena: 01 maj 2018 11:44 od Dukelander.
Zahvalnici: Nicisy1, Buck, Sasa, Duja, drazesnaSkorpija, das ivon, Billy, Djordje Cvarkov

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 01 maj 2018 15:59 #7679

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2672
  • Primljenih Zahvalnica: 3081
Klon napisao/la:

Vrlo me ne intersuje šta si kupio i šta ko o tome misli i šta je taj kupio i gde stanuje. Ništa od toga neće izmeniti estetiku Modenine zgrade, što tebe ničim ne obavezuje da ti se ne dopadne. Meni se ne dopada i ne mislim to da prećutim jer mi se toliko toga ne dopada da je već alarmantno, mada, ono što tačno mislim je da je kasno.

AUDI je daleko od primera dobrog dizajna. Jedno vreme im je falilo ideja, a trenutno ne znaju šta hoće. A i Nemci, kad su u svom fazunu, sve im liči na šlem. Buba je ipak simpatična.
Zahvalnici: Sasa

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 01 maj 2018 19:18 #7680

• Klon
  • Klon's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 140
  • Primljenih Zahvalnica: 77
Kako tebe ne interesuje, tako i mene ne interesuje šta se tebi svidja i šta tebi liči na šlem i sl.. zamisli kad bi svako kudio i omalovažavao nečiji rad i trud,nasta bih ličio forum? Ovde se piše o novinama,kvalitetu ,novogradnji, sugestijama,pohvalama.. itd.. i drži se toga,da je po tebi i tvom pisanju niko ništa ne bih kupio.jednostavno ko voli Modenu i tu gradnju nek plati 1800e m2, a oni što su zavidni i nemoćni da kupe za te pare,uvek ima opcija adice,vetrnicka rampa itd...
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru