Klon napisao/la:
Ne znam što potcenjujes nečija razmišljanja i stavove?Meni lično je Modenina zgrada prelepa ,ali mi se lokacija ne svidja jer je bučna. Većina ljudi danas ima samo komentare tipa: ne svidja ni se Modenina zgrada,a živi u nekoj iz 50-tih bez fasade,ne svidja mi se audi a8,a vozi reno 19, j-lo je loša riba ,a žena mu ima 120kg,bez prednjeg zuba itd....prvo i osnovno treba pogledati svoje dvorište i svoj život gde si,šta si,šta si uradio i napravio za života ....eto ja kupim auto 2015 god ovaj drug mi kaže i prebacuje : a što si to kupio,šta će ti to,a on vozi fabiju iz 2003,kupim stan od 90m2 ovaj drugi ,nisi trebao na toj lokaciji,trebao si tamo ili vamo..I onda ja od obojice dignem ruke i nikad više ni kafu neću piti sa njima..i niko da ti pruži ruku i čestita,samo te gledaju ispod oka i ljubomorisu..nažalost.
Sve je ok samo su ti loša poređenja.
To što je novo i skupo ne znači da je dobra arhitektura i estetika. O tome pričamo i između ostalog time se i bavi ovaj forum. Svako mišljenje je dobrodošlo, i dobro je da ima različitih mišljenja.
Nego, par blokova dalje postoje nove zgrade koje su urađene dosledno i bez pokušaja lažne istorije, u ulici Vase Stajića, na uglu Sremske i Železničke, u ulici Stevana Musića i Radničkoj... i one su luksuzne, stanovi prostrani, materijali odlični.
Neka bude Audi A8, ali ne mora da bude sa zlatnim felnama,ljubičastim neonkama ispod i cirkonima na haubi. A8 je loše poređenje zato što Audi ima surov, elegantan, moderan i minimalistički dizajn. Ove zgrade nemaju.
Neka bude i super riba, al' to može i bez silikona.
Još nešto: čak i eklektika i pseudo-istorija mogu da se urade dobro i da ne izgledaju veštački iako je ceo koncept od starta pogrešan.