Slika kontakta
Adresa:
Stevana Branovačkog 3
Novi Sad
Vojvodina
21000
Srbija
Telefon:
021 4889 100, 201 4889 101
Faks:
021 4889-342
Veb-sajt:
Ostale informacije:

Јавно предузеће Завод за изградњу града Нови Сад, основано је 01. септембра 1993. године, Одлуком Скупштине Града Новог Сада, која је оснивачким актом одредила положај, статус, делатност и друга питања везана за рад Завода.

Бавећи се пословима уступања и уређивања градског грађевинског земљишта, Завод активно учествује у креирању развоја Новог Сада, данас великог и модерног урбаног центра.

У протеклом периоду Нови Сад је доживео коренити преображај у развоју свих својих градских функција у чему је учествовао поред осталих и ЈП Завод за изградњу града. У послератном периоду, нарочито од 1956. године:

  • припремило  се и опремило земљиште за изградњу стамбених блокова на Лиману и Новом насељу где данас живи 72.000 становника; изграђена је Топлана "Југ" која пружа услуге за 50.000 станова, а топлу потрошну воду користи око 20.000 станова; завршена је изградња Канала ДТД, чиме су се створили услови за уређење индустријске зоне и Луке Нови Сад; формиране су значајне саобраћајнице: Булевар ослобођења, Булевар Михајла Пупина, Булевар Јаше Томића и друге; изграђена је нова железничка станица; отворено Ново градско гробље; завршена су три капитална објекта: Српско народно позориште, спортски и пословни центар "Војводина" и Мост слободе
  • развој града пратила је изградња објеката водоснабдевања (пет изворишта), канализације, топлификације и енергетике;

Листа активности Завода је веома дуга, а циљ је јасан - да се убрза развој целине града и побољша функционисање и уређење његовог укупног простора. При томе се води рачуна о очувању традиционалног градитељског наслеђа кроз сарадњу са одговарајућим службама заштите и обезбеђују се услови за равномеран и рационалан развој Града по мери његових становника.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru