izvor: http://www.021.rs/

 

Grad nije uspeo da se dogovori sa vlasnikom neotkupljene kuće na budućoj trasi Somborskog bulevara, tako da će nova saobraćajnica biti uža za dve trake. Parcela pripada novosadskoj firmi "Manual", koja se bavi proizvodnjom kožne galanterije, a gazda Siniša Žarin želeo je da je zameni za prostor u Kineskoj četvrti.

 

Diskutujte na forumu

{jcomments on}

 

"Manual" već tri godine zakupljuje hangar na Keju u kome je Žarin želeo da napravi Muzej zaboravljenih umetnosti, ali, kako do rešavanja imovinsko-pravnih odnosa nije došlo, odlučio je da odustane od pregovora. Sa novim razvojem okolnosti, u Zavodu za izgradnju grada su bili primorani da prave nove planove za ovaj deo Somborskog bulevara koji će na pomenutoj deonici biti sužen.

 

Kako piše Blic, to znači da će u najvećem delu ova saobraćajnica imati po dve trake u oba smera, dok će ispred Žarinove kuće biti suženje sa po jednom trakom sa obe strane ulice. Prilikom otkupa parcela neophodnih za probijanje Somborskog bulevara, grad je platio u proseku oko 1.000 evra po kvadratu vlasnicima 200 parcela, koji se uglavnom nisu bunili zbog iseljenja.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru