izvor: http://www.rtv.rs

 

alt

Министарка спорта и омладине Снежана Самарџић Марковић, градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директор Спортско-пословног центра "Војводина" (Спенс) Борис Барјактаровић данас су званично отворили отворени базен у том здању, који је прве купаче примио пре четири дана.

 Тиме је најзад завршен пројекат започет пре непуне три деценије, прекинут далеке 1991. године, а настављен пре девет месеци. Укупна вредност инвестиције је 140 милиона динара, а нешто више од половине финансирало је Министарство.

 

Ispratite izgradnju na forumu

{jcomments on}

 

"Министарство спорта и омладине је за овај објекат најпре наменило 65, а потом још 10 милиона динара како би Нови Сад добио прелеп отворени базен. Он је намењен свим грађанима, али је мени посебно важно, из угла функције коју обављам, да га користе млади, односно спортисти", истакла је она.

Министарка је казала да нешто што је започето пре више од 20 година, па запостављено, није кривица ове генерације, али актуелна власт мора да преузме одговорност да такву ствар заврши, како више не би било мртвих капитала, посебно не у спортској области.

 

"Политика Министарства спорта и омладине је управо та да се заврши започето, односно изгради ново тамо где ништа није урађено", закључила је она.

Павличић је истакао да би Спенс требало да добије некадашњи сјај, да постане прави спортски центар Новог Сада и буде у прилици да сам себе издржава, што у последњих неколико година није био случај.

 

alt

 

"У плану је да се простор око овог базена уреди у спортско-рекреативне сврхе, с тим да ће ту најпре бити изравнат терен и посејана трава, а касније ће се ту, по плану, изградити дечји и базен са скакаоницом, или спа центар. У сваком случају овај део града неће добити тржни центар, како се једно време помињало, већ ће остати оаза спорта и активног одмора Новосађана", закључио је Павличић.

Базен је на располагању грађанима цео дан, јер неће бити тренинга пливачких клубова. За разлику од оних на Сајмишту, за овај базен нема целодневних улазница јер ће радити у сменама од по три сата.

 

Цена улазница за одрасле је 220, за децу 150 динара, док је за ноћно купање потребно издвојити 250 динара.

 

http://www.youtube.com/watch?v=UYu7KWgq6ug

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru