izvor: www.dnevnik.rs

video mozete pogledati na http://dnevnik.rs/sr-lat/node/39730


Teške mašine preduzeća “Put-invest” iz Sremske Kamenice započele se radove na izgradnji nastavka Somborskog bulevara, od ulice Jožefa Atile do Cara Dušana, ukupne dužine 790 metara,

a istovremeno će se raditi i 160 metara nastavka Bulevara Evrope do ulice Braće Grulović. Ukupna vrednost ove investicije koja predviđa izgradnju kolovoza, kružne raskrsnice, parkinga, biciklističkih staza i trotoara iznosi 330 miliona dinara, a rok za završetak je 75 kalendarskih dana. 
U delu Somborskog bulevara, od Jožefa Atile do kružne raskrsnice, koji će spojiti Somborski i Bulevar Evrope, izgradiće se dva kolovoza sa po dve saobraćajne trake u oba smera i kosim parkinzima.

Takođe, sa obe strane biće izgrađene biciklističke trake širine dva metra i za jedan metar širi trotoari, dok će odvodnjavanje atmosferskih voda u ovom delu biti rešeno izgradnjom slivnika van kolovoza koji će biti spojeni na novu kanalizaciju. Kako bi protok saobraćaja u ovom delu grada bio dodatno poboljšan, rekonstruisaće se raskrsnica gde se ukrštaju ulice Cara Dušana i Ive Andrića sa Bulevarom cara Lazara kao i raskrsnica ulica Heroja Pinkija i Ive Andriće. 
Prema rečima direktora Zavoda za izgradnju grada Borislava Novakovića realizacijom ove investicije, Somborski bulevar, Bulevar Evrope, Ulica Cara Dušana i Bulevar cara Lazara biće potpuno povezani čime će se upotpuniti putna mreža i umnogome izmeniti slika grada.
- Ovo je bez sumnje najznačajnija investicija ove godine. Njena najveća vrednost jeste to što će zapadni ulaz u Novi Sad biti potpuno rasterećen, kao i to što će se znatno olakšati komunikacija duž Futoške ulice, Jevrejske i Ulice Mihajla Pupina i generalno mnogo će bolje biti povezan zapadni deo grada sa Limanima. Osim toga, kada se završe ovi radovi možemo očekivati privredni preporod naselja Adice i Telep jer će biti stvoreni odgovarajući uslovi za razvoj ovog dela grada - rekao je Novaković. 
N. Perković

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru