izvor: http://enovisad.rs/

 

Tokom proteklih 10 dana „pripremljen je teren“ za nastavak opsežne akcije uređenja Salajke. Zajedno sa radnicima JKP „Lisje“ i građani su dobrovoljno učestvovali u raščišćavanju zapuštenih i u korov zaraslih zelenih površina. Paralelno sa ovim poslom radi se i proširenje Sentandrejskog puta, što je jedna od većih investicija, potom u planu je i izgradnja dečijih igrališta, popravka i uređenje kolovoza, trotoara i parkirališta. Žitelji tog dela našeg grada kažu da godinama unazad na Salajci nije bilo toliko posla i konkretnih rezultata.{jcomments on}

 

{adsense}

Grad Novi Sad vodeći računa o ravnomernom razvoju, zajedno sa žiteljima Salajke pokrenuo je akciju njenog uređenja. Koliko je taj deo Novog Sada vođen nebrigom i gradskih vlasti i lokalne samouprave godinama unazad zapuštan i koliko „malo“ je bilo potrebno da se stvar pokrene iz mrtve tačke, lepo se može videti na primeru uređenja dolme na kraju Ulice Petra Drezgića, kod kanala, kao i na primeru zelene površine kod rukomentnog igrališta i fudbalskog terena. Naime, od korova nije moglo ni da se vidi šta ima iza, a sada posle relativno malog napora radnika Lisja i građana koji su pomogli da se smeće ukloni, razmišlja se da se na toj površini izgrade sportski tereni. Sve u svemu uz kanal je raskrčena površina od 10.000 m2.
Najvrednija investicija u sklopu uređenja Salajke svakako se nalazi na Sentandredjskom putu. Radnici Put investa proširuju Sentandrejski put na deonici od mlekare do kanala DTD, dužine 560m. Time će se ova saobraćajnica proširiti za 12 metara, od čega se 7 metara odnosi na kolovoz i 5 metara na trotoar i biciklističku stazu. U savetu Mesne zajednice Salajka kažu da će građevinska operativa u narednih nekoliko dana biti angažovana i na temeljnoj rekonstrukciji još nekoliko ulica tog dela našeg grada.
Nadležni u Gradu obećavaju da će posle generalnog uređenja Salajke, izgradnje igrališta i postavljanja sportskih i dečijih rekvizita, kao i mobilijara druge vrste i namene nastaviti sa redovnim održavanjem celog tog kompleksa.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru