izvor: www.021.rs 

cistoca_kamion"Čistoća" planira da u narednih mesec dana započne sa radovima na proširenju gradske deponije, kako bi se sprečilo da Novi Sad ostane bez prostora za odlaganje otpada. Portparolka preduzeća Milica Vlaisavljević kaže za Radio 021 da su kapaciteti deponije pri kraju, zbog čega se ovih dana pripremaju projekti na obezbeđivanju dodatnog prostora.

 

Prema njenim rečima, u toku je završna faza izrade projekata koji će obezbediti izgradnju novog polja veličine oko tri hektara na postojećoj deponiji. "To polje će biti napravljeno prema svim standardima izgradnje sanitarno-tehničke deponije, što znači da će imati nepropusne folije i sve druge elemente kojima se obezbeđuje zaštita životne sredine", dodaje Vlaisavljevićeva. 

 {adsense}

Ona podseća da je "Čistoća" nedavno, uz pomoć Grada, u cilju smanjenja količine deponovanog otpada, otvorila još jedno postrojenje za sekundarnu separaciju otpada. "U tom slučaju Novosađani ne treba da očekuju nikakve probleme u smislu nemogućnosti deponovanja otpada, jer praktično sada na gradskoj deponiji završava samo ono što se više ne može iskoristiti", navodi portparolka preduzeća.

"Čistoća" planira i da u narednom periodu preradi otpad koji je više decenija taložen na samoj deponiji, čime će se takođe doprineti smanjenju količine deponovanog smeća. (D.B)


O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru