novi_sad_nocuDelovi gradskih i ulica iz prigradskih naselja, koje su u mraku, uskoro bi ponovo trebalo da dobiju rasvetu.

Iako je zamena stubova i svetiljki prvobitno najavljivana za proleće, u Zavodu za izgradnju grada za Radio 021 kažu da će radovi početi do kraja ove nedelje. Krenuće se od Telepa i Klise, a potom će uslediti radovi na Limanima, Novom naselju i u centru. Kada je reč o prigradskim naseljima, rasveta će prvo biti zamenjena u Sremskoj Kamenici i Kaću, mestima za koja je procenjeno da su najugroženija.

Plan je da se u prigradskim naseljima zameni 6.000 svetiljki. Na Telepu, Klisi i drugim delovima grada gde postoji nadzemna mreža biće zamenjeno hiljadu svetiljki, dok će u međublokovskim prostorima na Limanima i Novom naselju biti zamenjeno 2.750 stubova i svetiljki. Poslovi na adaptaciji javnog osvetljenja podrazumevaju zamenu stubova i svetiljki u gradu, dok će se u prigradskim mestima izvršiti samo zamena svetiljki. Planira se da se umesto starih živinih sijalica postave natrijumove ili metalhalogene sijalice i na taj način obezbedi veći nivo osvetljenja, bezbednosti, duži vek trajanja, a ujedno i manja potrošnja električne energije, kažu u Zavodu za izgradnju grada.

Radovi bi trebalo da budu završeni za skoro osam meseci, povereni su novosadskom preduzeću "Energotehnika – Južna Bačka", a koštaju 677.449.424 dinara. (D.S.)

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru