izvor: http://dnevnik.rs

 

Nastavak izgradnje poslednje, četvrte, deonice Bulevara Evrope, završetak Somborskog bulevara, rekonstrukcija ulica Branka Bajića i Mažuranićeve u Petrovaradinu i proširenje Sentandrejskog puta od Ulice Teodora Mandića do prilaza mostu preko kanala DTD, poslovi su koji će započeti tokom leta, saznajemo u Zavodu za izgradnju grada. Do kraja nedelje počinje proširenje Sentandrejskog puta, oko 25. jula kreću putarski radovi u Ulici Branka Bajića, krajem meseca trebalo bi da počnu radovi u Mažuranićevoj ulici, početkom avgusta nastaviće se probijanje Somborskog bulevara do Bulevara Evrope, a u avgustu kreće izgradnja dela Bulevara Evrope od Rumenačkog puta do autoputa.{jcomments on}

 

{adsense} 

U Zavodu za izgradnju grada navode da su investitori izabrani za sve poslove sem onog na Bulevaru Evrope, pošto je otvaranje javnih ponuda zakazano za 18. jul. Prvi posao koji ZIG finansira sa 109.365.148 dinara jeste proširenje Sentandrejskog puta sve do mosta preko kanala. Izvođač radova je Put-invest iz Sremske Kamenice, koji ima rok od 90 dana da napravi još dve saobraćajne trake, pešačke i biciklističke staze i rekonstruiše raskrsnicu Ulice Teodora Mandića i Puta novosadskog partizanskog odreda.
Nakon izgradnje vodovoda i kanalizacije duž 830 metara Ulice Branka Bajića počeće i rekonstrukcija nadzemnog dela ulice. Predviđen je kolovoz širine šest metara, pešačke i bicklističke staze, parkinzi i prilazi pasažima. Izvođač radova je „Karin-komerc MD“ iz Veternika, vrednost posla iznosi 109.868.964 dinara, a rok je 60 kalendarskih dana.
I Mažuranićeva ulica dobiće novo ruho, počevši od kraja jula. „Put- invest“ ima zadatak da za 88 dana i 89.675.608 dinara rekonstruiše 450 metara kolovoza širine šest metara. Pešačka staza biće izgrađena s jedne strane u delu ulice koji je jednosmeran, a s obe strane u dvosmernom delu Mažuranićeve ulice.
Konačno će i Somborski bulevar biti završen u celosti, dve godine nakon što je izgrađena deonica od Futoškog puta do Ulice Jožef Atile. Odatle će bulevar u punom profilu, sa po dve saobraćajne trake u oba smera, razdelnim ostrvom, parkinzima i biciklističkim i pešačkim stazama s obe stane, nastaviti do Bulevara Evrope, s kojim se ukršta kružnom raskrsnicom s dve saobraćajne trake. U nastavku, do Ulice cara Dušana Somborski bulevar imaće po tri saobraćajne trake u oba smera. Ukupno se gradi 790 metara Somborskog bulevara.
U okviru ovog posla i Bulevar Evrope biće proširen do punog profila, sa po tri saobraćajne trake u oba smera, od Ulice braće Grulović do raskrsnice sa Somborskim bulevarom. Tu je u pitanju 160 metara bulevara, a kako se proširuju prilazni bulevari, biće rekonstruisane i postojeće raskrsnice na kojima se Ulica Iva Andrića ukršta sa ulicama Heroja Pinkija i Cara Dušana i Bulevarom cara Lazara.
Za putarske poslove „Put-invest“ ima rok od 75 dana, a vrednost investicije je 329.965.559 dinara. Kompletiranjem 2,5 kilometara Somborskog bulevara u ZIG-u navode da će se u mnogome izmeniti slika grada. Tako će biti završen deo južnog gradskog tranzita u pravcu budućeg novog mosta na Dunavu, smanjiće se gužve na najopterećenijim gradskim ulicama Futoškoj, Jevrejskoj i Bulevaru Mihajla Pupina, a kako poručuju iz ZIG-a, stvoriće se i uslovi za ekonomski razvoj manje razvijenih delova grada, kao što su Telep i Adice.
I na kraju, najveći posao, izgradnja deonice od 3,1 kilometra Bulevara Evrope počeće tokom avgusta. Kada će biti završen i koja je cena posla, neće se znati do otvaranja ponuda i izbora najpovoljnijeg izvođača, a budućeg pobednika tendera čeka izgradnja dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake, obostrane pešačke i biciklističke staze, postavljanje javne rasvete, izgradnja dve kružne rasrsnice: jedna pre kanala DTD kao veza s Privrednikovom ulicom, i druga posle kanala za vezu sa Primorskom ulicom. Takođe, biće izgrađe i nadvožnjak preko železničkog depoa i Privrednikove ulice od 450 metara dužine i most preko kanala DTD od 176 metara i sa 210 metara prilaza mostu.
S. Krstić

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru