izvor: http://www.24sata.rs/

 

JP „Gradsko zelenilo” će u ovoj godini uložiti skoro 20 miliona dinara u gradnju zalivnih sistema zelenih površina u gradu. U ovom preduzeću kažu da nije bila prakse da se grade ovi sistemi, ali da je usled klimatskih promena neophodno da se počne kako bi grad održavao svoje zelene površine.{jcomments on}

 

Portparol "Gradskog zelenila" Ivan Nožinić kaže da je još prošle godine ugrađen zalivni sistem prilikom rekonstrukcije Keja žrtava racije.


- Sistem uspešno radi na Keju žrtava racije, a po završetku rekonstrukcije Sunčanog keja, paralelno s njegovim ozelenjavanjem, biće postavljen i tu. Planirano je njegovo postavljanje na Bulevaru Evrope kao i na Somborskom bulevaru u toku ove godine - kaže Nožinić.

On navodi i da „Zelenilo", koje održava oko 430 hektara zelenih površina, ima samo dve cisterne, tako da dugoročno gledano, uvođenjem sistema za navodnjavanje postići će se i znatne uštede, posebno kada je u pitanju angažovanje radne snage i mehanizacije. On dodaje i da nezavisno od sredstava koje je „Gradsko zelenilo“ dobilo iz budžeta, preko ZIG-a se u sklopu rekonstrukcije Dunavskog parka planira uvođenje zalivnih sistema, a isti slučaj je i sa Futoškim parkom.

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru