Izvor: www.021.rs

Firma "City gradnja" kupila je za 600 miliona dinara parcelu u Radničkoj 2, gde će biti izgrađena stambeno-poslovna zgrada sa 12 spratova.

 

Na licitaciji u Upravi za gradsko građevinsko zemljište su se pojavila dva učesnika, "City gradnja" i "Material estate".

Kako je direktor "City gradnje" Milivoj Pantić rekao za 021.rs, na ovoj parceli će biti izgrađen objekat koji je predviđen urbanističkim planom.

"Objekat će imati podzemnu i nadzemnu garažu, kako bi svi korisnici imali dovoljno parking mesta. Prva dva sprata će biti namenjeni za poslovanje, dok će na preostalim spratovima biti veći stanovi", rekao je Pantić za 021.rs.

Grad je ovom prodajom dao parcelu od 2.614 kvadratnih metara pored Spensa. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100 odsto, a na višim spratovima je 50 odsto. Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina.

Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 kvadratnih metara prostora sa svim etažama.

Parcela koja je prodata je decenijama bila zgrada koju su koristile gradske uprave i službe, a iseljena je i srušena pre nekoliko meseci.

Pre 12 godina postojao je plan, a urađen je i arhitektonski konkurs, da se tu sagradi sedmospratnica od 20.000 kvadratnih metara za smeštaj gradskih službi i sudskih organa, međutim to se nije desilo zbog manjka novca u republičkoj kasi.

Pre godinu dana aktulena vlast je promenila urbanističke planove i dozvolila gradnju 12-ospratnog solitera uz dva niža dela od devet i sedam spratova i pored protivljenja građana.

Podsetimo da je ovo druga ovogodišnja prodaja neke parcele u ovoj ulici, jer je početkom juna plac od skoro 6.500 kvadratnih metara u Radničkoj 32 prodat po početnoj ceni od oko 7,7 miliona evra (933.039.225 dinara) novosadskoj IT firmi "3Lateral". Prema planu, tu je sada predviđena izgradnja sedmospartnice i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru