izvor: 021.rs

Novosadska vlast je raspisala prodaju parcele u Radničkoj 2, gde će biti sagrađena stambeno-poslovna zgrada sa 12 spratova, uz dva manja dela od devet i sedam spratova, ispod kojih će biti podzemna garaža.

U oglasu o prodaji, koja će se održati 21. oktobra u Upravi za građevinsko zemljište i investicije, navodi se da se prodaje parcela od 2.614 kvadratnih metara, po početnoj ceni od 599,4 miliona dinara.
 
Prema urbanističkim uslovima iz plana, koji je donet prošle godine, na ovoj lokaciji je moguće da budući vlasnik sagradi stambeno-poslovnu zgradu uz uslov da u podrumu bude garaža. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100 odsto, a na višim spratovima je 50 odsto. 
 
Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina. Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 kvadratnih metara prostora sa svim etažama.
 

 

Na ovoj lokaciji se do pre nekoliko nedelja nalazila zgrada u kojoj su decenijama bili Uprava za urbanizam i Uprava za socijalu, kao i druge gradske službe, a odavno je planirana za rušenje i zamenu.

Kada je pre 12 godina organizovan i arhitektonski konkurs, plan je bio da se tu sagradi sedmospratnica sa više od 20.000 kvadratnih metara za smeštaj gradskih službi i sudskih organa, ali na kraju, i pored najava, radovi nikada nisu usledili usled nedostatka sredstava u republičkom budžetu. Tako je, na kraju, Prekršajni sud smešten u nekadašnju Privrednu banku na Bulevaru oslobođenja.

U proteklih desetak godina nije bilo više reči o Radničkoj 2, sem povremenih pomena da bi mogao da se aktivira stari plan o zajedničkoj zgradi državnih organa. Pre više od godinu dana lokalne vlasti su odlučile da promene urbanistički plan.

Oni su tako, i pored protivljenja građana iz ovog kvarta zbog toga što će nestati još zelenila koji su u okviru ove parcele, ipak usvojili plan da se sagradi soliter i sada je plac ponuđen na prodaju.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru