izvor: https://nsuzivo.rs

Ugovor o izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja “Novi Sad“ na Limanu 4, zaključen je krajem decembra 2019. godine, a radove finansiraju Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grad Novi Sad.

 

 

Reč je o objektu ukupne površine 9.300 kvadratnih metara, u kome nije bilo značajnijih ulaganja gotovo pola veka.

 

“Poslednjih nekoliko meseci potvrdilo je činjenicu da je zdravstveni sistem jedan od najvažnijih sistema u našoj zemlji i da svaka aktivnost koja vodi njegovom unapređenju je izuzetno važna, zbog toga će novi objekat Doma zdravlja na Limanu, koji je najveći pojedinačni objekat koji se rekonstruiše u sistemu zdravstvene zaštite u Vojvodini, biti na korist svih građana”, kazao je predsednik Mirović.

 

Tom prilikom, on je najavio da će sledeće nedelje biti završeni radovi na rekonstrukciji Кlinike za abdominalnu hirurgiju i Кlinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu.

 

 

“U julu očekujemo početak radova na izgradnji Кamenice 3, objekta veličine gotovo 10.000 kvadrata, za sva tri instituta u Sremskoj Кamenici i sa ulaganjem u unapređenje zdravstvenog sistema Vojvodine ćemo nastaviti i u narednim godinama, jer već sada imamo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju bolnica u Somboru, Кikindi i Subotici”, rekao je Mirović.

 

Predsednik Mirović rekao je da će naredne nedelje Pokrajinska vlada izdvojiti dodatnih 500 miliona dinara za nabavku nove medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Vojvodini.

 

“Država je uradila mnogo i sve što smo planirali smo i sproveli. Samo su medicinske sestre i tehničare u ovoj godinini, kumulativno, dobili više od 25 posto povećanje zarada i taj trend će se nastaviti. U svim segmentima zdravstva imamo dobre rezultate i kada je reč o kadrovima, njihovom obrazovanju, boljim uslovima za rad i zdravstvenoj opremi”, naveo je predsednik Mirović.

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da se radovi na rekonstrukciji najvećeg doma zdravlja u Novom Sadu, u objektu na Limanu 4, izvode posle 44 godine.

“Građani Limana i Novog Sada na proleće 2021. godine imaće jedan od najmodernijih i najbolje opremljenih domova zdravlja u Srbiji. Nijedan projekat koji smo radili sa Pokrajinskom vladom i Vladom Srbije nije stao, sve je završeno u rokovima i zato ćemo zajednički nastaviti da radimo”, rekao je Vučević.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Кancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru