izvor: http://www.021.rs/

Kamenički park je posle višemesečne obnove dobio novi urbani mobilijar, pešačke staze, javnu rasvetu, kao i dečje igralište.

 

Sanirana je postojeća glavna pešačka staza, koja datira od vremena nastanka parka. Odabrani beton podseća na rizlu, uklapajući se na taj način u izgled parkovskih staza sa tucanikom, a mnogo je postojaniji i dugotrajniji je od tucanika. 
 
Izgrađena je i nova pešačka staza preko postojeće, koja ide paralelno sa Dunavom. Ukupna površina saniranih staza iznosi 6.238 kvadratnih metara.
 
Duž saniranih staza u Kameničkom parku je postavljeno 58 solarnih panela i 44 led svetiljke, kao i linearno podno osvetljenje sa ukupno 197 LED svetiljki. Park je dobio 49 klupa, 12 parkovskih stolova, 28 korpi za otpatke. Postavljena je i zaštitna ograda oko jezera u parku, a za najmlađe posetioce postavljeno je dečje igralište kao potpuno novi sadržaj. U okviru sprovedenih radova uređen je i vidikovac, veštački nasut breg ispod donje staze, a igrađeni su stepenište i ograda, dok je terasa posuta tucanikom.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da najveći i najstariji park nije bio u fokusu prethodnih decenija, ali da se sada to ispravlja i da ga čine daleko atraktivnijim za posetioce.
 
"Ovo je tek prva faza obnove, a već je obezbeđen novac za drugu fazu, i uskoro će biti raspisana javna nabavka. Do sada smo u ovaj posao uložili 70 miliona dinara, a kreće i nova investicija takođe od 70 miliona dinara. Završili smo i projekat izgradnje novog parka između Novog naselja i Detelinare, sledi javna nabavka, a pozvaćemo Novosađane da predlože ime za novi park koji naš grad dobija posle trideset-četrdeset godina", rekao je Vučević.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je obnova parka postignuta "zahvaljujući najboljoj saradnji Pokrajine i Grada u poslednjih petnaest godina", navodeći da veliki izazovi tek predstoje kada je reč o zajedničkim ulaganjima, kao što su izgradnja novog mosta na Dunavu, prečistača otpadnih voda, ali i rešavanje pitanja Regionalne deponije.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru