izvor: www.dnevnik.rs


На лицитацијама је од почетка године продато 18 парцела које су у власништву Града, док их је је на исти начин 2017. продато 14.


У Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције наводе да се градња на тим плацевима одвија у складу с важећим плановима и издатом урбанистичко-техничком документацијом, а пошто је у питању земљиште сада у приватној својини, почетак и динамика градње зависе од исходовања одговарајуће техничке документације, али и од самих власника. 

Вредност грађевинског земљишта зависи од квадратуре, атрактивности локације, као и од намене, па је логично да је за веће парцеле постигнута најбоља цена, а по подацима које смо добили из Градске управе, такви поседи углавном су предвиђени за пословне објекте. Примера ради, највише новца, 251.283.952,19 динара, Град је добио за парцелу на углу Булевара Европе и Улице Арањ Јаноша, површине 3.273 квадратна метра, и то земљиште намењено је за изградњу стамбеног, пословног или стамбено-пословног објекта. На Футошком путу, за земљиште од 1.200 квадрата, постигнута је цена од 233.450.400 динара и ту је предвиђен пословни објекат, који је планиран и на две парцеле укупне површине 4.122 квадрата, на углу Улице Јована Храниловића и Булевара Јаше Томића, а за њих је добијено 86.900.763,15 динара. Нешто нижа цена, 84 милиона динара, постигнута је за земљиште од 2.559 квадрата, намењено за изградњу станице за снабдевање горивом на Булевару Европе. Парцела површине 383 квадратна метра у Улици Корнелија Станковића продата је за 58.500.000 динара.

У Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције кажу да је Одлуком о буyету за 2018. годину Град Нови Сад обезбедио део за суфинансирање седам пројеката. Предвиђена је изградња Улице проте Михалyића, као и улица Лисинског и Владимира Назора у Петроварадину, где су у току археолошка истраживања. Вредност тих радова је 114.913.337,90 динара, а у финансирању учествује и Република, односно Министарство привреде. У току је рехабилитација Сентандрејског моста, и за то је издвојено 68.426.581,93 динара, а пројекат финансирају Нови Сад и ЈП „Путеви Србије”. Осим тога, Град, заједно с Покрајином (Управа за капитална улагања) и ЈП „Путеви Србије учествује и у изградњи саобраћајних површина с пратећом инфраструктуром на Сентандрејском путу, од Приморске до Велебитске улице, а јавна набавка за тај посао недавно је завршена.

Планирана је и изградња кружне раскрснице Пута доктора Голдмана и улица Моше Пијаде и Бранислава Букурова у Сремској Каменици, а новац за то обезбеђују Градска управа грађевинско земљиште и инвестиције и Покрајинска управа за капитална улагања. Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансира другу фазу изградње бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч, а Град Нови Сад даће паре за партерно уређење око зграде РТВ-а.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru