Novi Sad - Do kraja ove godine počeće izgradnja nove palate pravde u Novom Sadu. Taj objekat, od velikog značaja za pravosudne organe, finansiraće Evropska unija.

Izgradnju nove palate pravde u Novom Sadu, najavljivanu dugo godina, nedavno su ozvaničili ministarka pravde Nela Kuburović i gradonačelnik Miloš Vučević.

Plac na kojem će biti izgrađen objekat ustupio je Grad Novi Sad, i to na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske. Po predloženom projektu, predviđeno je da buduća zgrada bude nešto veće površine od 11.000 kvadratnih metara.

Vučević je kazao i da Grad pruža punu podršku Ministarstvu pravde u vezi s pribavljanjem neophodnih dozvola.

Ministarstvo pravde dobilo je građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade palate pravde u Novom Sadu. Izrada građevinskog projekta na osnovu kojeg je dobijena dozvola finansirana je iz projekta IPA 2012, a Ministarstvo pravde očekuje i da će uskoro biti odobren novac za finansiranje izgradnje tog objekta kroz projekat IPA 2017.

Nakon toga usledilo bi i raspisivanje tendera za izbor izvođača radova.

Inače, Novi Sad je s Republikom još pre desetak godina imao prve razgovore o zidanju nove zgrade suda, i to u Radničkoj 2, prekoputa sadašnje Palate pravde. Pri tome je čak objavljen i arhitektonski konkurs. Za izradu projekta i Grad Novi Sad i Ministarstvo pravde izdvojili su po 20 miliona dinara. Objekat je trebalo da ima sedam spratova i 25.000 kvadrata prostora, najavljeno je pre osam godina. Od svega se, međutim, odustalo zbog nedostatka novca.

www.ekapija.com

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru