Novi Sad - Građevinski deo Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu trebalo bi da bude završen krajem godine, a onda će početi opremanje i useljavanje.

Prodekan za investicije i saradnju s privredom Fakulteta tehničkih nauka Srđan Kolaković kaže da će do tada biti formirano i preduzeće Naučno-tehnološki park, ali se još uvek ne zna ko će biti osnivač i u kojem obimu – Pokrajina ili Republika.

- Po našim informacijama, Vlada Republike Srbije odlučila je da obezbedi oko 7 mil EUR da bi zgrada i iznutra bila sređena, tako da, što se finansijskog dela tiče, mislim da je sve završeno - rekao je Kolaković, i dodao da je tokom prethodne godine Vlada Vojvodine izdvojila više od milion evra.

Zgrada Parka imaće oko 30.000 kvadratnih metara, od kojih će FTN koristiti 10.000, a deo prostora predviđen je i za startap kompanije, pa će studenti i asistenti dobiti priliku da neke svoje ideje razvijaju i kasnije ih plasiraju.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački smatra da će izgradnjom NT parka, osim više prostora, ta visokoškolska ustanova dobiti mogućnost da zaposli više asistenata i profesora te će biti u mogućnosti da školuje više inženjera.

www.ekapija.com

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru