izvor: http://www.rtv.rs/, foto: mukyz

 

alt

Како РТВ сазнаје сувенирница на кеју биће званично отворена 5. јула, а свечаном отварању присуствоваће и амбасадорка Сједињених Америчких Држава Мери Ворлик. Међутим, иако није званично отворена та продавница сувенира ради већ две недеље, али како каже директор Туристичке организације Новог Сада Бранко Рондовић њени комерцијални ефекти биће видљиви тек крајем сезоне. Иначе, почетак рада сувенирнице обележили су и бројни пропусти, који ће, како кажу у ТОНС-у, бити исправљени до званичног отварања.{jcomments on}

Иако критике на изглед те продавнице сувенира нису ретка појава, те се често могу чути свакакве опаске на ту тему, у Градској кући кажу да је то у ствари био најбољи пројекат од четрдесетак понуђених решења на јавном конкурсу. На сувенирници не постоји званично радно време, иако је најављено да ће радити двократно, њена врата у току преподнева била су закључана. Такође нигде дуж кеја не постоји сигнализација о њој, а једно стакло новоотвореног објекта већ је разлупано.

Због недостатка људства, али и финансијских проблема ТОНС-а , сувенирница је прорадила уз помоћ Удружења занатлија Новог Сада, чије се рукотворине продају у овом објекту. Такође, будући да је од десетак приватних сувенирница у граду остало само неколико, ова продавница је и помоћ свима онима који се баве промоцијом Новог Сада.

Сувенирница на кеју је део пројекта "Оживљавање обале Дунав", за који је град од УСАиД-а добио 95.000 долара.

Шеф Канцеларије за локални и економски развој Зоран Ивошевић, каже да је од тих средстава у сувенирницу уложено 25 хиљада долара, као и да је комплетну процедуру око јавних набавки спровео УСАИД, по њиховим стандардима. Остатак новца уложен је у постављање туристичких сигнализација по граду, обележавање таблама културно историјских споменика и постављање инфо паноа.

Усаид ускоро почиње реализацију новог петогодишњег програма чији ће град Нови Сад поново бити велики део.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru