БЕОГРАД - Челници шпанског "Азвија" обавестили су данас потпредседницу владе и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да ће, према постојећој динамици радова, до средине новембра Жежељев мост преко Дунава у Новом Саду моћи да се пређе пешице, а да је пуштање железничког саобраћаја планирано за јануар.

Како је саопштило Министарство, Михајловић је навела да од инвеститора очекује пуну посвећеност пројекту како би се поштовали уговор и рок.

"Жежељев мост за Владу Србије представља један од стратешких пројеката, који је важан не само за Нови Сад и Војводину, већ и за целу Србију, будући да се налази на железничком Коридору 10 и део је пруге Београд-Будимпешта", рекла је Михајловићева.

Она је разговарала са власником и генералним директором шпанског "Азвија", Мануелом Контрерасом Рамосом и Фернандом де ла Торе де Алварадом, о изградњи Жежељевог моста и градњи деоница на друмском Коридору 10 на којима је ова компанија главни извођач.

Михајловић је нагласила да су у претходном периоду решени бројни проблеми који су кочили реализацију пројекта, у сарадњи са извођачем и захваљујући великом ангажовању тима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Челници "Азвија" су навели да се до краја месеца, од 21. до 24. августа, очекује лансирање малог лука на петроварадинској страни .

Мануел Контрерас Рамос, власник главног извођача радова на Жежељевом мосту, истакао је да је "Азви" компанија која озбиљно ради на свим пројектима и да ће учинити све да се уговорени рокови испоштују.

Генерални директор „Азвија" Фернандо де ла Торе де Алварадо рекао је да је „Азви" поносан на то што има прилику да ради на великим пројектима у Србији и захвалио потпредседници Владе на помоћи коју је Министарство пружало да се пројекат изградње Жежељевог моста откочи и убрза његова реализација.

http://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/preko-zezelja-od-novembra-peske_847824.html

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru