Novi Sad - Izgradnja zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu izvodi se u skladu sa usvojenim dinamičkim planom, kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Izbetonirana je ploča iznad prizemlja, a završavaju se i grubi građevinski radovi na prvom spratu objekta. U toku je izrada betonskih elemenata, kao i postavljanje oplate za ploču iznad prvog sprata. Takođe, urađena je temeljna ploča garaže i u toku je betoniranje suterena. Radi se priprema za izvođenje stubova suterena, a izbetonirana je temeljna ploča kao i zidovi rezervoara, koji se nalazi u sklopu garaže.
 
Na gradilištu kažu da se radi 10 do 15 dana brže nego što je dinamičkim planom predviđeno. Za 15-ak dana trebalo bi da počnu zidarski radovi, nakon čega će uslediti radovi na fasadi. Po završetku zanatskih radova uslediće završni grubi radovi, što je planirano krajem jula.
 
Ni vremenski uslovi u proteklom periodu nisu usporili radove, po potrebi su radili i duže, a kako bi sve teklo po planu angažovano je više radnika, kao i dodatna mehanizacija. Očekuje se da objekat u potpunosti bude završen tokom marta naredne godine.
 
Zgrada Hitne pomoći, površine 2.700 kvadrata, gradi se na parceli od 3.250 metara kvadratnih, s tri sprata i garažom u istočnom delu objekta, koja se prostire na 2.300 kvadrata. Osim prilaza za vozila Hitne pomoći i ulaznog hola, planirano je da u prizemlju zgrade budu ambulanta i Apoteka Novi Sad.
 
Edukativni centar za obuku zaposlenih u slučaju masovnih nesreća i elementarnih nepogoda, kao i deo za smeštaj potencijalno ugroženih u slučaju takvih nesreća biće na prvom spratu. Trijažno-distributivni centar i kancelarije biće na drugom spratu, dok će na trećem biti smeštena uprava i administracija.
 
Parkiranje sanitetskih vozila planirano je u suterenu i u prizemlju, a u kompleks Hitne pomoći ulaziće se iz Bulevara patrijarha Pavla i Jastrebačke ulice.
 
Izgradnja objekta Hitne pomoći jedan je od kapitalnih projekata, koji Grad Novi Sad realizuje u saradnji s Pokrajinom. Zajedničkim ulaganjem Grada Novog Sada i Pokrajine za projekat je obezbeđeno više od 535 miliona dinara. Glavni izvođač radova je novosadsko preduzeće Graditelj NS, koje ima ugovor s nekadašnjim Zavodom za izgradnju grada, odnosno sadašnjom Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije.
 
www.ekapija.com
 
 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru