Novi Sad - Završen je projekat za prvu deonicu Sentandrejskog bulevara
i početak radova na toj deonici od Primorske do Velebitske ulice se očekuje u septembru – najavio je za Dnevnik gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podsetimo, radi se o veoma važnoj saobraćajnici na Klisi s po dve trake u oba smera, novim mostom-blizancem na Kanalu DTD, biciklističkom stazom, novom rasvetom i prilazima. Bulevar će se graditi u dve faze, a izgradnju zajedno finansiraju Republika, Pokrajina i Grad. Kako je to ranije, prilikom potpisivanja protokola rečeno, vrednost investicije iznosi najmanje 700 miliona dinara.

– Ove godine je predviđeno da Republika, Pokrajina i Grad zajednički finansiraju prvu deonicu Sentandrejskog bulevara, za koju je projekat gotov, i ako bude sve u redu, u septembru bi trebalo da počnu radovi – naveo je Vučević. – Istovremeno radimo projekat za drugu deonicu Sentanderjskog bulevara, to je deo prema Kanalu Dunav–Tisa–Dunav s još jednim mostom na Kanalu pa sve do raskrsnice prema Najlon pijaci. Dakle, projekat za prvu deonicu bulevara je gotov, inovira se samo u jednom delu i ono što sam video u rasporedu javnih nabavki, očekujemo da u septembru krenu radovi na Sentandrejskom bulevaru. To je plan za ovu godinu da bismo 2018. mogli krenuti u drugu fazu izgradnjom novog mosta na Kanalu.

 

http://www.novisadinfo.info/2017/03/novi-bulevar-zavrsen-projekat-za-prvu.html

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru