Novi Sad - Osmospratnica u Ulici Alekse Šantića 59, čija je gradnja počela 1991, trebalo bi da bude završena do kraja ove godine.

Kako nam je potvrđeno u preduzeću "In stan gradnja", zgrada je legalizovana, a pošto je ova firma potpisala sporazum sa prvobitnim investitorom, firmom "Stambena zadruga Rafinerija", sada je preuzela završetak izgradnje.

U "In stan gradnji" navode da su procene sa gradilišta da će biti potrebno od šest do osam meseci da se završi izgradnja. Trenutno se uklanja šut, smeće i sve što se tokom protekle dve decenije nakupilo u zgradi i oko nje, a biće potrebno ukloniti i deo instalacija koje su propale usled uticaja vremena.

Nadaju se da će do početka 2018. godine ova zgrada biti završena i useljena.

Inače, u katastru se može videti da je ovo preduzeće postalo vlasnik dva poslovna prostora u zgradi od preko 500 kvadrata, a da se većina stanova i dalje vodi kao vlasništvo "Stambene zadruge Rafinerija".

Podsetimo da se o sudbini ovog novosadskog "Skadra na Bojani" poslednji put govorilo pre dve godine, kada je čak i pokrajinski ombudsman reagovao jer je zgrada bila ocenjena kao opasna po okolinu.

www.021.rs

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru