JP "Zavod za izgradnju grada" u likvidaciji konačno je završio tender i izabrao izvođača radova koji će izgraditi zgradu Hitne pomoći na Telepu, saznaje 021.rs.

Posao je dodeljen konzorcijumu koji predvodi novosadska firma "Graditelj NS" i izgradnja će biti plaćena skoro 410 miliona dinara.

Pored "Graditelja NS", u izgradnji će učestvovati i novosadske firme "KLM inženjering TM", "Elektrotim", Građevinski biro "Axis" i beogradska preduzeća "Deneza M inženjering" i "Graditelj – Beograd", a podizvođači su "Izohem" iz Sremske Kamenice i novosadske "Vega" i "Euromed group". 

Oni su posao dobili jer su ponudili najnižu cenu, a drugi učesnici na tenderu bili su konzorcijumi oko preduzeća "Dijagonala" i "Gat", oba iz Novog Sada.

U budžetu Novog Sada za ovu investiciju, uz sufinansiranje iz budžeta Vojvodine, obezbeđeno je 535 miliona dinara, tako da ovaj put neće biti problema oko finansiranja radova.

Na izgradnju zgrade Hitne pomoći čeka se nekoliko godina, a prošlogodišnji tender za izbor izvođača radova na kraju je i poništen zbog manjka sredstava u budžetu.

Zgrada Hitne pomoći biće sagrađena na uglu Bulevara patrijarha Pavla (nekadašnji Somborski bulevar), Jastrebačke i Ulice Ilariona Ruvarca, na parceli od preko 3.000 kvadrata. Imaće tri sprata, ukupne površine 2.700 kvadrata i veliku garažu od 2.300 kvadrata.

Ovaj objekat će omogućiti da Zavod za hitnu medicinsku pomoć, celu deceniju nakon izdvajanja iz Doma zdravlja, konačno dobije svoj prostor.

www.021.rs

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru