izvor: www.021.rs

Novi Sad je evropska prestonica kulture 2021.

Nakon finalne prezentacije projekta "Novi Sad 2021", koju je danas u Briselu održala novosadska delegacija, panel nezavisnih eksperata doneo je odluku da prvi grad van EU koji će poneti titulu bude upravo Novi Sad.

Odluka je doneta nakon posete panela eksperata Novom Sadu i detaljne analize finalne prijave. U završnoj fazi, danas je održana i "odbrana" kandidature, kada je delegacija sastavljena od novosadskih umetnika, profesora, urbanista i kustosa više sati usmeno predstavljala prijavu.

- Mislim da je ovog trenutka puno srce svakog Novosađanina, jer svi mi zajedno činimo Novi Sad onim što jeste, a od sada cela Evropa potvrđuje da smo centar kulture! Mnogo je truda, ideja, kreacija, ličnih impresija skrojenih u umetnička dela, satkano u duh Novog Sada i konačno je stigla potvrda naše izvanrednosti sa najvišeg nivoa u Evropi. Dobijanje titule Evropske prestonice kulture otvara nova velika vrata za dalji razvoj Novog Sada, ali i cele zemlje i ne samo u oblasti kulture. Ovo je nagrada za sinergiju, ujedinjenu i zajedničku akciju - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Organizacionog odbora kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture Nemanja Milenković izjavio je da ova titula ima ogroman značaj za promociju i brendiranje grada.

- Programski koncept projekta Novi Sad 2021 sastoji se iz četiri oblasti pod zajedničkim nazivom "Za nove mostove". Osvajanjem prestižne titule izgradićemo nove mostove, i bukvalno, ali i u vidu standarda, metoda, principa, ali pre svega vrednosti koje ćemo podeliti sa svim žiteljima Evrope - rekao je Milenković.

Pored Novog Sada, u finalu je bio i Herceg Novi.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru