izvor: http://www.021.rs/ U Zavodu za izgradnju grada u sredu će se održati najveća prodaja jednog placa u Novom Sadu u poslednjih nekoliko decenija.

Naime, Grad je ponudio na prodaju parcelu od 32.948 kvadrata pored Spensa po ceni od 2,5 milijardi dinara. Za sada nije poznato koliko ima zainteresovanih za ovu lokaciju koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking.

Budući vlasnik će tu moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata). Prodajom ovog zemljišta, koje je u javnosti prozvano "gradskom srebrninom" zbog njene vrednosti, biće omogućena izgradnja ogromnog tržnog centra pored već postojećeg gradskog Spensa i privatnog Merkatora. Direktor Spensa Aleksandar Šukić za 021.rs tvrdi da nije upućen u detalje prodaje gradske parcele pored Spensa, koja obuhvata terene zajedno sa parkingom ovog sportskog i poslovnog preduzeća. "Pošto je Spens gradska firma, o tome odlučuje Skupština grada. Mi možemo samo da se nadamo da će neki procenat od prodaje biti uložen u ovaj sportski centar", naveo je Šukić povodom toga što će Spens dobiti direktnog konkurenta u izdavanju lokala i ostati bez parkinga.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar kaže da će jedan deo od prodaje parcele morati da bude uložen u renoviranje Spensa. "Smatramo da je neizostavno da jedan deo tih sredstava bude investiran u Spens, jer je on simbol Novog Sada. Neophodno je da se napravi investiciono ulaganje što će dovesti do povećanja sadržaja koje Spens ima, jer on mora biti konkurentan ne samo sportskim objektima, nego i drugim tržnim centrima", izjavio je Svilar. Prodaja "gradske srebrnine" održaće se sutra u 12 časova u Zavodu za izgradnju grada.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru