izvor: http://www.danas.rs/

 

Da bi se kompletno rekonstruisale sve biciklističke staze u gradu potrebno je 43 miliona dinara. Ta investicija biće na listi poslova koji će biti urađeni ukoliko se u novosadski budžet dodatno slije očekivanih tri milijarde dinara na ime transfernih sredstava i povratka dela novca od poreza na zarade, saopštio je novinarima gradonačelnik Igor Pavličić.

{jcomments on}

 

 

Uz konstataciju da je do sada urađeno 17 kilometara staza i da je u planu izgradnja još 11 kilometara, Pavličić je naveo da je vojvođanska prestonica prepoznatljiva po biciklističkim stazama.

- Namera nam je da podstaknemo Novosađane da više koriste to najzdravije prevozno sredstvo zbog čega ćemo uskoro i realizovati projekat Gradskog bicikla - rekao je prvi čovek grada.

Projekat Gradskog bicikla počeće za mesec dana, pa će Novosađani i gosti grada po simboličnim cenama moći na jednoj od pet lokacija da rentiraju bicikl, dizajniran po uzoru na one koji su se vozili nekad davno. Ovim će Novi Sad postati prvi grad u državi sa ovakvom uslugom, a sav novac koji bude prikupljen od iznajmljivanja dvotočkaša na kraju godine uplatiće se u humanitarne svrhe.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru