izvor: http://www.novosti.rs/

Реализација инвестиције, вредне 50 милиона евра, могла би да почне крајем године

slika

НЕИМАРИ Новог Сада и околине не морају да страхују за посао наредне две године. Бар њих 1.000, када заживе планови компаније "Галенс инвест", биће ангажовани на изградњи вишеспратнице, површине 45.000 квадратних метара, која би могла да постане још један од симбола Новог Сада. Ова инвестиција вредна је чак 50 милиона евра.

 Према речима Александра Галића, директора компаније "Галенс инвест", чим пристигну све неопходне дозволе, а највероватније већ крајем године, кренуће и радови на изградњи пословно-стамбене зграде.

Овој инвестицији се радују и у Самосталном синдикату грађевинаца Новог Сада, јер подразумева да би број запослених, у овој грани, у Новом Саду, могао да се повећа за трећину.

- Верујемо да ће ангажованим радницима бити плаћени сви порези и доприноси, односно, да ће се и на тај начин новац вратити у буџет - истиче Јосип Модић, председник овог синдиката. - Чињеница је да је одлазак у стечај великих грађевинских компанија, пре свега "Будућности" и "Неимара", оставио много грађевинаца без посла, тако да је свако запошљавање, а посебно овако велико, добро дошло.

Стручњаци су, иначе, прерачунали да би овај посао могао да повећа вредност друштвеног производа Србије између 0,2 и 0,3 одсто, пре свега покретањем индустрије везане уз грађевинарство, тим пре што је зграда сличних габарита у Новом Саду последњи пут грађена пре неколико година.

- Атрактивно земљиште у најстрожем центру града купили смо од Ерсте банке и на њему се тренутно налази паркинг - објашњава Галић. - Ових дана приводимо крају затварање финансијске конструкције, а сами габарити зграде још нису прецизно одређени, тим пре што планирамо да их дефинишемо када добијемо прецизне услове, односно, кад се заврше послови око измене регулационог плана овог дела града.

slika

"Галенс", како наводи наш саговорник, засада има припремљен идејни пројекат, у чију су израду били укључени еминентни домаћи и страни архитекти.

- Овај пројекат, наравно, може се, и мора прилагодити захтевима, односно, одредбама градских власти и градских урбаниста - јасан је Галић. - Сигурно је, међутим, да ће нова зграда бити спој модерне и класичне архитектуре, која би требало да улепша овај део града, али и да не заклони ни једну од грађевина које већ постоје у овом делу, пре свега зграду поште, дело архитекте Драгише Брашована.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru