izvor: http://www.021.rs/

Sporazum o bratimljenju Novog Sada i meksičkog grada Toluke biće potpisan u sutra u Gradskoj kući.

slika

Potpisnici sporazuma su gradonačelnici Novog Sada i Toluke Miloš Vučević i Braulio A. Alvarez Haso.

Toluka je glavni grad Savezne države Meksiko i ima oko dva puta više stanovnika od Novog Sada. Toluka je grad bogat istorijskim nasleđem, a osnovan je početkom 16. veka. Ovaj grad jedna je od najvećih industrijskih oblasti u Meksiku, a Toluka je i poznat univerzitetski centar.

Novi Sad ima deset gradova pobratima, među kojima su Budva, kineski grad Čangčun, Modena, Gomelj, Dortmund, Norič, Pečuj, atinska opština Ilioupoli, Temišvar i Nižnji Novgorod.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru