izvor: http://www.021.rs/

Rekonstrukcija Beogradske kapije trebalo bi da bude završena u junu.

slika

Trenutno se radi restauracija kamene fasade, čišćenje naslaga, popunjavanje fuga, izrada plombi i ugradnja delova od kamena koji nedostaju. Restauracija kamene fasade dugo traje jer boja plombi i mase kojom se popunjavaju fuge mora biti usklađena s različitim nijansama kamenih blokova.

Obnova Beogradske kapije počela je u drugoj polovini 2013. godine, a obuhvata restauraciju i konzervaciju fasade i unutrašnjeg prostora, izradu hidroizolacije i gornje zone iznad objekta, kao i rekonstrukciju kolovoza. Završetak radova je odlagan zbog dinamike obezbeđivanja novca, kažu za "Dnevnik" u "Poslovnom prostoru".

Vrednost investicije je 35 miliona dinara, od čega je banka Inteza dala deset miliona, Grad Novi Sad izdvojio je 7,5 koliko i AP Vojvodina, a Republika Srbija deset miliona dinara.

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru