izvor: http://www.021.rs/

Završena je izgradnja saobraćajnih površina u produžetku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju. U okviru radova izgrađena je saobraćajnica bulevarskog tipa, u dužini od 290m.

slika

Profil ove saobraćajnice čine dve kolovozne trake, širine 6m, sa po dve saobraćajne trake i razdelnim ostrvom širine 1,5m. Sa južne strane saobraćajnice izgrađeni su trotoari (širine 3m) i biciklističke staze (širine 2m), kao i parkinzi koji su zelenom površinom odvojeni od biciklističke staze, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Na delu Bulevara kneza Miloša, u dužini od oko 140m, takođe su izgrađeni trotoari i biciklističke staze, dok je na spoju dva bulevara formirana četvorokraka raskrsnica. Pored toga, izgrađene su tri međublokovske saobraćajnice sa obostranim parkinzima i pešačkim stazama, kao i kružna raskrsnica na spoju dve saobraćajnice. Na pešačkim prelazima postavljena je platforma, kako bi se obezbedilo usporavanje saobraćaja. Unutar blokova izgrađene su pešačke staze.

{adsense}

Aautobusi GSP-a na kraju produžetka Bulevara, u zoni novoformirane raskrsnice, će praviti polukružno okretanje jer je ukinuta stara autobuska okretnica. Na Bulevaru Jovana Dučića, kao i na Bulevaru kneza Miloša, postavljena su i nova stajališta za autobuse. Ceo ovaj prostor je i adekvatno osvetljen.

Vrednost svih radova na ovoj lokaciji je oko 110 miliona dinara, a izvođač radova je GP "Graditelj NS" DOO.

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru