izvor: www.nsbuild.rs/
 

tunel fruska gora

Odbor za budžet i finansije Skupštine Vojvodine usvojio je juče predlog rebalansa budžeta Vojvodine, iako su se čula negodovanja da je toliko zaduživanje za budžet pokrajine nepotrebno.Po ovom predlogu budžet je smanjen za 3.54 milijarde dinara, ili 4.4 posto, i iznosi približno 77.5 milijardi dinara.

Uz planirano zaduženje za "Kamenicu 2", ukupan deficit budžeta je 5.7 milijardi dinara. Kako je izjavio pokrajinski sekratar za finansije, Zoran Radoman, on će biti pokriven sa 4.8 milijardi neutrošenih sredstava iz ranijih godina i 869 miliona dinara iz zaduživanja.

{adsense}

- "I baš zato sve što je planirano biće realizovano, osim tunela kroz Frušku goru. Videćemo u kojoj meri će biti realizovana ova sredstva" - rekao je Radoman a prenosi novosadski Dnevnik. On je takođe dodao da je transfer Pokrajini smanjen sa drugih nivoa za 4.75 milijardi dinira pri čemu je naglasio da je 3.5 milijardi namenjeno za tunel a milijarda za ostale kapitalne projekte

On je naveo da je manjak u budžetu predviđen zbog smanjenja ustupljenih prihoda od 3.2 milijarde dinara, što je "plod manje naplate poreza na dobit preduzeća, kao posledica stanja privrede i nedovoljne kontrole države".

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru