izvor: www.24sata.rs

 

Novosadski mostovi su u relativno lošem stajnu, pa Zavod za izgradnju grada priprema plan njihove obnove. Ovaj dokument trebalo bi da odgovori na to koliko novca i za koje radove je neophodno kako bi mostovi bili dovedeni u red. Obnova mostova, međutim, neće početi pre 2012. jer plan prvo treba da usvoje i gradski odbornici, a potom da se obezbedi i novac za radove.

 

Varadinski most vapi za antikorozivnom zaštitom koja nije stavljena ni prilikom njegove gradnje, a potom je ta stavka svake godine izbacivana iz gradskog budžeta. U lošem stanju je i klizište Mosta slobode za čije se održavanje godinama izdvaja minimum novca.
- Za praćenje klizišta kod Mosta slobode svake godine obezbeđuje se novac. Programom uređivanja građevinskog zemljišta ove godine je izdvojeno 3 miliona dinara za pijezometarska i inklinometarska opažanja klizišta na desnoj obali Dunava, kao i za geodetsko snimanje stubova mosta. Klizište miruje, situacija je pod kontrolom i u ovom momentu ne iziskuje radove na sanaciji – kažu u službi za informisanje ZIG-a.
Loša situacija je i sa privremenim montažno-demontažnim drumsko-železničkim mostom. U održavanje i rekonstrukciju ovog mosta, sagrađenog 1999. sa rokom trajanja od pet godine, grad i republika, kao vlasnik, uložili su stotine miliona dinara.

Autor: žb 13.06.2011. - 00:02

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru