izvor: http://www.dnevnik.rs/

 

На Поштиној згради у центру града на Позоришном тргу коначно су почели грађевински радови. Постављена је заштитна оплата за пешаке, а како смо сазнали у предузећу “Атекс инвест”, које ће финансирати завршетак објекта, прво ће се поправљати кров.

 

До краја године ово предузеће планира да покрије објекат, поправи фасаду, угради прозоре и санира изолацију у сутерену зграде, који је годинама под водом.По речима директора Ћулибрка зграда би требало да буде завршена за годину и по дана.

 

-По налогу инспекције поставили смо заштиту за пешаке, а следеће што ће се радити на објекту је санација крова, који је због крађе бакарне облоге, олука и прозора потпуно уништен, па представља опасност за пролазнике - рекао је за “Дневник” генерални директор “Атекс инвеста” Марко Ћулибрк.

 {adsense}

-Објекат би требало да буде завршен у предвиђеном року; уколико не буде неког административног задржавања око комплетирања разних сагласности - каже Ћулибрк. - По студији, коју је урадио Грађевински факултет, а на захтев суинвеститора, да би се објекат привео намени прво треба завршити санацију оштећених делова, који су пропали због дугог стајања и крађе. Да би се објекат комплетно завршио биће потребно да суинвеститори дају захтеве за пројектни задатак око завршетка изградње објекта и опремања простора.

 

Да подсетимо, уговор о изградњи овог објекта потписан је крајем осамдесетих година прошлог века између Поште Србије, Поштанске штедионице и предузећа “Инвестдом”. Градња је почела деведесетих, али је због недостатка новца, санкција и нерешених власничких односа прекинута. Након банкрота “Инвестдома” и изласка из партнерства, као трећи суинвеститор у посао улази италијанска фирма “Атекс инвест” и преузима обавезу да финансира завршетак објекта.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru