izvor: http://www.021.rs/

 

U Kompleksu proizvodno-zanatskih i magacinskih prostora na Rimskim šančevima, do sada je izgrađena hala, u toku su radovi na izgradnji sanitarnih čvorova i kancelarija, a predstoji parternom uređenje i priključak objekta na infrastrukturu, saopšteno je iz Gradske kuće.

 

{jcomments on}

 

Novom Sadu su potrebne nove privredne zone i zbog toga se paralelno radi na obezbeđivanju dve lokacije, rekao je gradonačelnik Igor Pavličić prilikom obilaska radova. "Jedna je uz auto-put, gde nam je potreban veći kompleks zemljišta, minimum 60 hektara i to je posao koji radimo sa Vladom Republike Srbije i koji se privodi kraju, a druga je ova na Rimskim šančevima, na kojoj gradimo multifunkcionalne hale koje ćemo ponuditi privrednicima po povlašćenim uslovima, kako bi otvarali nova radna mesta", pojasnio je Pavličić.

 {adsense}

U ovoj godini gradiće se i na 3.500 kvadratnih metara površine iza hale Kompleksa na Rimskim šančevima, a radiće se i na realizaciji projekta za četiri hektara zemljišta koje se nalazi u neposrednoj blizini ovog Kompleksa. Ukupna planirana površina Kompleksa je oko 50.000 kvadratnih metara, a površina prvog objekta, hale, biće oko 1.300 kvadrata, sa svim pratećim sadržajima, kancelarijama, prilaznim putevima i kompletnom infrastrukturom.

 

Izgradnjom ovakvog kompleksa, navodi se u saopštenju, stvara se mogućnost da se na jednom vangradskom lokalitetu nađe objedinjen poslovno industrijski zanatski centar od velikog značaja za potrebe stanovništva, a plan je da se podstakne razvoj male privrede u Novom Sadu. Izgradnja prvog od planiranih desetak multifunkcionalnih proizvodno - magancinskih objekata na Rimskim šančevima nalazi se u završnoj fazi.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru