izvor: http://www.021.rs/

 

Železnica Srbije dobila je dozvolu da od danas počne radove na izgradnji Žeželjevog mosta.

 

Započeto je rušenje ostataka stubova u okviru pripremnih radova, nakon čega predstoji izmeštanje gasovoda i dva cevovoda iz zone radova. Izvođač radova na izgradnji novog Žeželjevog mosta je špansko-italijanski konzorcijum koji čine Azvi iz Španije, Tadei iz Italije i Horta Koslada iz Španije.{jcomments on}

 

 

Žeželjev most, koji je projekat od kapitalnog značaja, trebalo bi prema ranijim najavama da bude završen u naredne tri godine. Izgradnja je trebalo da počne sa prvim prolećnim danima, međutim, projekat je više puta menjan, a dodatno je stvar zakomplikovao i to što se deo gradilišta nalazi na vodozaštitnom području.

 {adsense}

Žeželjev most srušen je u NATO bombardovanju 1999. godine, a u njegovoj blizini 2000. godine izgrađen je privremeni drumsko-železnički montažno-demontažni most, koji usporava i drumski i železnički saobraćaj na evropskom koridoru 10. Zbog nedovoljne visine prilikom velikih vodostaja Dunava, most sprečava veće brodove da plove ovom rekom. U NATO bombardovanju 1999. godine srušena su i preostala dva novosadska mosta, Most slobode i Varadinski most, koji su ponovo izgrađeni.

 

Ukupna vrednost novog Žeželjevog mosta, koji će biti građen na mestu istoimenog starog, porušenog u NATO bombardovanju 1999. godine, je 46 miliona evra.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru