izvor: http://www.dnevnik.rs/

 

Израелска компанија “Биг це” наставила је прошле седмице, након што је зима попустила, радове на изградњи Тржног центра на Сентандрејском путу 11, у близини Новосадске млекаре.

 

Бранимир Бојић из ове компаније рекао је за “Дневник” да би Тржни центар требало да буде отворен у септембру и, како каже, радови на изградњи теку по плану, без закашења.

 

(fotografije/forum)

 

Тржни центар је друга страна инвестиција у мандату ове градске власти, а прва је изграђени објекат у некадашњем “Котекс продукту”, који  сада у власништву шпанског предузећа послује као “Вискофан Котекс”.

{adsense} 

На будућем Тржном центру неимари су за сада поставили бетонске конструкције и сада следи покривање објекта, у чијем склопу ће бити и 1.500 места за паркирање. На парцели од девет хектара биће, између осталог, супермаркет од 4.000 квадрата, дисконтне продавнице и више од 50 локала, где би требало да се продаје роба водећих светских брендова, одећа обућа, дошњи веш, накит, намештај, производи “уради сам”...


Радови су почели прве седмице у јуну прошле године, када је речено да ће објекат вредан око 70 милиона евра бити завршен за 12 месеци. Бојић нам је јуче рекао  да је првобитно тако планирано, а да је онда рок померен за три месеца.


- Криза утиче на све, па и нас није заобишла, али се ништа значајно није променило у односу на планове које “Биг це” има у Србији. И даље смо заинтересовани за изградњу тржних центара овде, а Нови Сад је стратешко место за почетак пословања у Србији - навео је Бојић.

 

Израелци у матичној земљи имају 11 тржних центара укупне величине 160.000 квадратних метра, и у својој држави су највећа су компанија у изградњи тржних центара на отвореном простру. Од недавно послују и у Индији, а има планова да се шире и у САД.


У наш град “Биг це” је дошао у октобру 2009. године, када су купили грађевинско земљиште, најавили да ће изградњу почети у децембру те године и за 12 месеци, дакле у децембру 2010, завршити посао. Кашњење су правдали економском кризом и спорошћу овдашње администрације у исходовању доволе за градњу.

З. Делић
 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru