izvor: www.dnevnik.rs

Директор Предшколске установе "Радосно детињство" Борислав Самарџић каже за "Дневник" да изградња централне кухиње тече по плану и да ће комплетно бити готова и опремљена у јуну ове године.
 

- Пре неки дан сам био на градилишту и уверио сам се да све иде како треба, темељ је завршен, а сада се зида. Додуше, тренутно се на пројекту раде неке фине корекције, како не би касније, када кухиња буде саграђена, било неких проблема - истакао је Самарџић и додао да када се објекат изгради, мораће да запосле људе, који имају специјалне сертификате.

Изградња централне кухиње почела је крајем новембра прошле године у Привредниковој улици у Индустријској зони "Север", после пет година припрема, пројектовања и решавања проблема са земљиштем и финансијама.


Покрајинска влада уложила је у овај пројекат 541 милион динара, а планирано је да се у њој свакодневно припрема 100.000 оброка. Из ове кухиње ће се снабдевати свих 67 вртића у Новом Саду, а грађевинари имају рок од 140 радних дана да заврше објекат. Град је обезбедио локацију и платио комуналије.

{adsense}

- Добра је ствар што ће се из ове кухиње снабдевати и основне и средње школе, па деца више неће морати на одмору да трче до продавнице и једу брзу храну. Тренутно вртиће „Радосног детињства" храном снабдевају две кухиње - каже Самарџић.
У новом објекту биће кухиња, вешерница и одељење техничке службе. Предвиђено је да кухиња буде опремљена најсавременијом опремом за прихват, обраду и дистрибуцију намирница по Хасап стандарду контроле хране и према мноштву ИСО стандарда.
- Циљ који смо зацртали пре пет година полако се остварује.

Ова кухиња је јединствена у Европи, јер према мојим сазнањима нигде не постоји централна кухиња која снабдева све вртиће и школе. Овде ће бити припремљено 100.000 оброка сваки дан, радиће се у три смене, а најважније је увођење Хасап стандарда, па је припрема хране потпуно безбедна - закључио је Самарџић.

Љ. Натошевић

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru