preuzeto sa: www.021.rs

bulevar_evrope_03Bulevarom Evrope se u ovoj godini neće moći izaći na autoput. 

Početak izgradnje ove saobraćajnice od Rumenačkog puta ka autoputu, počeće u drugoj polovini godine, ali bi spajanje trebalo da bude završeno polovinom naredne godine, kaže za Radio 021 pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar.


{adsense}
"Planiramo da projektnu dokumentaciju završimo u prvoj polovini godine. Paralelno s izradom projektne dokumentacije radi se na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa. Nakon toga pristupamo pribavljanju građevinske dozvole, formiranju tenderske dokumentacije i izboru najpovoljnijeg ponuđača, odnosno izvođača radova", objašnjava pomoćnica direktora ZIG-a.

Zorica Ninić Stupar dodaje da povezivanje bulevara i autoputa ne može biti ranije završeno, jer treba izgraditi dva složena objekta: "To su most preko Kanala Dunav - Tisa - Dunav i nadvožnjak iznad pruge". Planirano je da četvrta deonica Bulevara Evrope, koja od Rumenačkog puta preko kanala vodi do autoputa, bude duža od tri kilometra. (D.S.)

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru