izvor: http://www.021.rs/

 

O gradskim investicijama od početka naredne godine brinuće Agencija za upravljanje kapitalnim investicijama, koja će praktično preuzeti poslove koje je do sada obavljao Zavod za izgradnju grada.

 

Donosioci odluke koji su glasali za uvođenje Agencije smatraju da će se na taj način brže i kvalitetnije obavljati komunalni i infrastrukturni poslovi, dok predstavnici opozicije navode da je jedini razlog formiranja uhlebljenje partijskih kadrova.{jcomments on}

 

Ova agencija će se baviti poslovima nadzora svih investicija koje izvode javna preduzeća, donosiće planove i rokove za njihovo izvođenje i daveti saglasnost na urbanistička dokumenta. Kako je kazao gradonačelnik Igor Pavličić, Zavod za izgradnju grada će i dalje raditi poslove iz svoje nadležnosti, ali izvođenje većih investicija neko mora da kontroliše.


Lider novosadskih radikala Đurađ Jakšić smatra da je Agencija formirana samo kako bi do izbora bili zaposleni stranački aktivisti, dok šefica odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Maja Gojković navodi da je ovo jasan pokazatelj da nešto ne funkcioniše na liniji Gradska kuća - ZIG.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru