izvor: http://www.rtv.rs/, foto: Nixivoje

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је почетне радове на изградњи новог објекта Предшколске установе "Радосно детињство" у Радничкој улици. За потребе ПУ "Радосно детињство" објекат површине око 3500 метара квадратних биће изграђен на локацији између улица Радничке, Стражиловске и Булевара Цара Лазара.

 

(diskutujte na forumu){jcomments on}

 

"Оно што смо дуго најављивали, сада се остварује и ми данас присуствујемо почетку изградње новог дечјег вртића у Новом Саду. Целокупан пројекат је дуго и пажљиво припреман, а избором адекватне локације и обезбеђивањем потребне документације, стекли су се услови за почетак градње", рекао је Павличић.

 

Како је даље казао градоначелник, Радничка улица је веома атрактивна градска локација, а њу су управо изабрали урбанисти који су проценили да за ту локацију нема адекватан број вртића у близини.

 

"Деца узраста шест месеци и старија, већ од наредне године ће моћи да бораве у овом обданишту, а тиме ћемо се и коначно решити листе чекања за места у вртићима у Новом Саду", најавио је Павличић.

 

Заједно са градоначелником, градилиште су обишли и члан Градског већа за образовање Немања Старовић, члан Градског већа за буџет и финансије Живко Макарић, директор ПУ "Радосно детињство" Борислав Самарџић, помоћник градоначелника Витомир Вучковић и начелник Градске управе за образовање Зоран Кузељевић.

 

У обиласку градилишта, надлежни извођачи радова су објашњавали градоначелнику динамику радова, напоменувши да ће нови вртић имати 19 радних соба које ће моћи да користи 460 деце, односно, 19 група.

За прву фазу изградње је издвојено око 90 милиона динара и рок извођења прве фазе радова је 45 радних дана, а за другу фазу извођења радова, предвиђено је око 62 милиона динара.

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru