izvor: http://www.dnevnik.rs/

 

Камен темељац за изградњу нове амбуланте у Футогу јуче је имао част да положи један од најстаријих Футожана осамдесетчетверогодишњи Живан Коларов, који је изразио наду да ће нови објекат имати боље услове за лечење.

 

Прва фаза изградње траје 110 дана и за ту намену је Град издвојио 30 милиона динара. Друга фаза је намењена за унутрашње радове и опремање ординација, тако да ће наредне године бити издвојено додатних 40 милиона динара.{jcomments on}

 

Догађају су присуствовали и градоначелник Игор Павличић, члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и директор новосадског Дома здравља др Живота Лазаревић. Сви лекарски тимови, до пролећа када ће бити изграђена амбуланта, су премештени у Ветерник, Бегеч и на Ново насеље.

 

- Ово је највећа овогодишња инвестиција Града у Дом здравља "Нови Сад". Изградња новог објекта Дома здравља у Футогу била је неопходна, јер је стари објекат био само привремено решење и имао је свега 500 квадратних метара простора, што није задовољавало потребе становништва у Футогу - рекао је градоначелник.

 

Директор Дома здравља "Нови Сад" навео је да ће за неколико месеци лекари, сестре и медицински техничари радити у бољим условима, а бољитак ће осетити и Футожани.

 

- У новом, два пута већем објекту, радиће шест лекара опште праксе, четири педијатра, три стоматолога и гинеколог. Службе лабораторије, патронаже и кућног лечења имаће своје просторије. Размишљамо и да један интерниста ради један - два дана недељно у овом објекту - истакао је Лазаревић.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru