Preuzeto sa www.dnevnik.rs

Najavljena prvo za septembar prošle godine, pa za Novu godinu, a potom za mart, predaja ključeva nove, najsavremenije ustanove za obrazovanje đaka s posebnim potrebama škole “Milan Petrović” još se nije desila.

{adsense}

Da bi “Poslovni prostor” kao investitor završio radove, sudeći po slici sa terena, treba još vremena. Po grubim procenama, kako kaže koordinatorka praktične nastave u ovoj školi, Mira Isakov, unutrašnji radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana. Za to vreme bi trebalo da budu postavljene lamperije, rukohvati, da se završi krečenje i da se uradi parterno uređenje, koje je i prvi put pomerilo rok. - Navažnije nam je da sve bude urađeno kako treba, jer je ovo velika škola. Kada se završi objekat, sledi unošenje tehnike i postavljanje video nadzora, ali i opremanje prostorija, za koje će nam trebati pomoć. Nadamo se da ćemo od Grada dobiti novac za učionice, kabinete i višenamensku salu, u nove radionice ćemo preneti iz starih nešto mašina i sav alat, ali za sve ostalo nam treba sponzorstvo. Uputili smo apel na više strana, te očekujemo donacije od Uprave za zdravstvo i Pokrajine- objašnjava Isakov.
Škola je u poslednje vreme nekoliko donacija dobila (kinezi sala i informatička pomagala), ali Isakov podseća da je reč o velikoj školi sa puno sadržaja i mnoštvom detalja. Plan je da škola proradi u septembru, a da se sve što bude preostalo dopunjava polako. Izgradnja je počela sredinom novembra 2009. a Grad je u ovaj projekat investirao 500 miliona dinara. Kada bude završen, objekat će imati 8.000 kvadratnih metara i biće opremljen po standardima neophodnima za boravak dece s invaliditetom, a koristiće je srednjoškolci koji su do sada bili na šest mesta po gradu. Ovde će biti smešteni i korisnici radnog centra, a uvođenjem brzog interneta biće rešen problem velikog broja đaka putnika.
A. Vidanović

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru