izvor: http://www.rtv.rs/

 

Конкурс за идејно решење пешачко-бициклистичког моста, који ће спајати новосадско туристичко Рибарско острво са копном, расписало је данас Јавно предузеће Завод за изградњу града.

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић позвао је све заинтересоване да преузму документацију и тако допринесу да град добије још један леп садржај, наводи се у саопштењу за јавност из градоначелниковог кабинета.

(diksutujte na forumu)

{jcomments on}

 

"Желимо да оживимо Рибарско острво и да га још једним прелазом повежемо са бачком страном", објаснио је Павличић.

Он је најавио да ће на Рибарском острву бити направљен камп са одговарајућом инфраструктуром, који недостаје граду, а у којем ће моћи да бораве туристи који долазе са камп кућицама.

 

Градоначелник је прецизирао да је план да мост буде завршен у првој половини следеће године и додао да ће се упоредо сређивати централни део Рибарског острва, где је сада шикара и где несавесни грађани одлажу шут. На том делу биће постављена јавна расвета и обезбеђени различити садржаји, навео је Павличић.


Рок за предају радова је 10. јануар 2012. године. Победник на конкурсу добиће уговор о изради пројектно-техничке документације, друга награда вредна је 500.000 динара, а трећа 300.000 динара.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru