izvor: http://www.dnevnik.rs/, foto: Duja

 

Спајање Сомборског булевара и Булевара Европе, као и Булевара цара Лазара, и градња велике кружне раскрснице ближи се крају, а када посао буде готов ова деоница ће умногоме променити садашњу саобраћајну слику града.

 

Како сазнајемо, ова велика инвестиција требало би да буде завршена до 15. децембра.

 

(diskutujte na forumu){jcomments on}

 

На делу Сомборског булевара од Улице Јожефа Атиле до кружног тока завршена је припрема за асфалтирање, постављени су ивичњави, сливници и изграђена су аутобуска стајалишта. На деоници Булевара Европе, од кружног тока до Улице Браће Груловић трају припремни радови за асфалтирање, а највише посла тренутно има на кружној раскрсници и делу до Улице Цара Душана. На овом потесу  "Водовод" ради свој део посла и очекује се да он буде готов ове седмице.


У Заводу за изградњу града кажу да је изградња саобраћајница умногоме била условљена сложеним радовима, тачније изградњом и измештањем водовода, топловода, електро и телефонских мрежа... Захваљујући доброј сарадњи између предузећа и координацији свих послова изградња новог дела Булевара Европе је при крају, а већ за следећу недељу заказан је почетак асфалтирања, што је практично сам крај посла. Сви радови се завшавају у у року и план је да комплетан посао буде готов до 15. децембра.

Подећамо, значај изградње Сомборског булевара огледа се у томе што ће се западни део града повезати са Лиманима и тиме постати део јужног градског транзита. Несумњиво је да се изградњом овог значајног путног правца у великој мери повећава безбедност учесника у саобраћају, јер се стварају услови за смањење саобраћајних гужви на најоптерећенијим трасама у граду: у Футошкој и Јеврејској улици и на Булевару Михајла Пупина.

Реализацијом ове инвестиције и изградњом велике кружне раскрснице повезаће се Сомборски булевар, Булевар Европе, Улица цара Душана и Булевар цара Лазара, чиме ће се употпунити путна мрежа и умногоме изменити слика града. Саобраћајне гужве у околним улицама у великој мери биће смањене, што ће нарочито обрадовати становнике Адица и Телепа.

Б. М.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru