izvor: dnevnik.rs

Мирјана ДејановићМноги суграђани са нестрпљењем ишчекују спајање Сомборског булевара и Булевара Европе, надајући се да ће новонастали правац умногоме, на боље променити саобраћајну слику у граду.

 

Вршилац дужности директора Завода за изградњу града Мирјана Дејановић каже за „Дневник” да се значај изградње Сомборског булевара огледа у томе што ће се западни део града повезати са Лиманима и тиме постати део јужног градског транзита.

По њеним речима изградњом овог значајног путног правца у великој мери ће се повећати безбедност учесника у саобраћају, јер се стварају услови за смањење саобраћајних гужви на најоптерећенијим трасама у граду: у Футошкој и Јеврејској улици и на Булевару Михајла Пупина. - Реализацијом ове инвестиције и изградњом велике кружне раскрснице повезаће се Сомборски булевар, Булевар Европе, Улица цара Душана и Булевар цара Лазара, чиме ће се употпунити путна мрежа и умногоме изменити слика града. Саобраћајне гужве у околним улицама у великој мери биће смањене, што ће нарочито обрадовати становнике Адица и Телепа - каже Дејановић.

Изградња Булевара Европе, како додаје, у великој мери је утицала на квалитетнији живот грађана који живе на Новом насељу и Детелинари, с обзиром на чињеницу да пролази између ова два насеља. Овај булевар нема само градски значај, јер због чињенице да ће једним крајем излазити на ауто-пут Суботица -Београд, а другим на сремску страну града преко будућег моста, он има и национални значај у саобраћајном смислу. - Нови Сад је тако после више деценија добио два нова булевара чијом изградњом се решава тренутно највећи проблем у нашем граду, а то су саобраћајне гужве. Поред тога, растерећују се улазни правци у град, смањује се интензитет саобраћаја у до сада врло оптерећеним главним путним правцима, а изградња првих кружних раскрсница у значајној мери доприноси лакшем и безбеднијем саобраћају - додаје Дејановић. Б. М.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru