izvor: http://www.24sata.rs/

 

Zgrada Arsenala Muzeja grada na Petrovaradniskoj tvrđavi tone, jer kanalizacija nije priključena na instalacioni tunel, pa fekalije odlaze direktno pod zgradu i u temelje. Popucali zidovi, fleke na podu, zarazna isparavanja, ali i buđ na pojedinim mestima u ovoj zgradi, štetni su za eksponate, kao i za zaposlene i posetioce muzeja.{jcomments on}

 

Gradska uprava za kulturu izdvojila je novac za adaptaciju i rešenje problema, ali se na njihovu realizaciju još čeka. U Zavodu za izgradnju grada navode da je kompletna mreža na Tvrđavi rekonstruisana 2004. godine, ali da muzej tada nije imao priključak, pa je zato izuzet iz tog posla. Jedina informacija je da su se predstavnici ZIG sastali s upravom muzeja pre samo nekoliko dana i da je počelo rešavanje problema.


- U najskorije vreme ćemo odrediti investitora radova kako bi se što pre Muzej grada priključio na kanalizacionu mrežu - navode u ZIG.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru