izvor: http://www.24sata.rs/

 

Izgradnja kružne raskrsnice u centru Veternika trebalo bi da bude završena do kraja novembra. Ovaj kružni tok predviđen je kao rešenje posle učestalih saobraćajnih nezgoda u ovom naselju.

 

(diskutujte na forumu){jcomments on}

 

Problem na ovom delu saobraćajnice su do sada imali vozači koji su se kretali magistralnim putem prema gradu ili ka graničnom prelazu sa Hrvatskom, kao i stanari Veternika koji su se iz tri ulice uključivali na Novosadski put. Spoljašnji krug raskrsnice biće 60 metara, navode putari, a projektnim rešenjem predviđeno je da se u kružni tok ulazi iz pet pravaca.


Ulaz u kružnu raskrsnicu sa Novosadskog puta imaće dve saobraćajne trake iz oba pravca, dok će ostali ulazi imati po jednu. Planirana je i gradnja autobuskih stajališta, pešačke i biciklističke staze, kao i pešačkih prelaza. Do završetka radova, u ulicama Kralja Petra Prvog, Kralja Aleksandra i Omladinskoj biće postavljeni i semafori. Posao je poveren „Putu”, a vrednost radova je oko 60 miliona dinara.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru